Pasak „AUGA Group“ valdybos pirmininko Kęstučio Juščiaus, vietinių investuotojų dalyvavimas yra be galo svarbus, nes parodys didiesiems investuotojams, kad jei investuoja vietiniai, gali investuoti ir didieji.

Vis dėlto jis teigė nesiūląs dividendų jau kitais metais ir nepamatuotų lūkesčių.

„Nesiūlau dividendų kitais metais ir nesiūlau jums nepamatuotų lūkesčių, kad turėsime 300 proc. augimą kiekvienais metais, bet pažiūrėjus, ką mes padarėme 2014 metais atėjus į rinką, tai po 4 metų padarysime dar daugiau“, - sakė K. Juščius.

Jo teigimu, metų pradžioje buvo kalbama, kad norima pritraukti 20 mln. eurų investicijų sumą, kuri gali didėti iki 30 mln. Anot jo, ES kontekste ši suma nėra didelė, tačiau Lietuvos verslininkams ji didelė.

K. Juščiaus teigimu, viena akcija kainuos iki 0,5 euro.

Kalbėdamas apie „AUGA Group“ planus jis sakė, kad įmonė nenori investuoti daug kapitalo į tuos dalykus, kurie nėra būtini.

„Mes nenorime daug kapitalo dėti į technologijas, norime investuoti į kapitalą, kuris ateitų per žinojimą, tvarumą ir sukurtų pridėtinį srautą, kad investicijų grąža būtų didesnė“, - kalbėjo jis.

K. Juščiaus teigimu, „AUGA Group“ orientuojasi į ateities vartotoją - tai žmones, kurie mokyklose yra praėję pamokas apie ekologiją, o universitetuose sužino apie tvarumą.

ELTA primena, kad „AUGA Group“ pirmą šių metų ketvirtį gavo mažiau pajamų, tačiau didino pelningumą.

Įmonė anksčiau pranešė, kad šių metų sausio-kovo mėnesiais bendrovės pajamos siekė 11,49 mln. eurų - 5 proc. mažiau negu pernai tuo pačiu metu, kai jos buvo 12,11 mln. eurų.

Grupės grynasis pelnas šiemet siekė 625 tūkst. eurų, kai pernai tuo pačiu metu - 17 tūkst. eurų. Padidėjo ir pirmojo šių metų ketvirčio pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA), eliminavus vienkartinius sandorius. Jis šiemet buvo 1,56 mln. eurų - 20,9 proc. didesnis negu pernai tuo pačiu metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)