Pasak investicinės bendrovės UAB „Atsinaujinančios Energetikos Investicijos“ valdytojos, vis daugiau fizinių ir juridinių asmenų investuoja į atsinaujinančią energetiką dėl kelių priežasčių. Visų pirma, mūsų regione labai didelis atsinaujinančios energetikos projektų poreikis. Energetikos ministerija prognozuoja, kad iki 2050 m. Lietuvoje apie 90 proc. reikalingos elektros energijos bus gaunama iš atsinaujinančių išteklių.

„Antra, atsinaujinančios energetikos pajamų struktūra dažniausiai yra sudaryta iš kelių skirtingų šaltinių – pajamų iš prekiavimo elektra biržoje, pajamų iš ilgalaikių fiksuotų kontraktų bei valstybinių subsidijų. Trečia, šios srities augimas bus ilgalaikis, nes visame pasaulyje auga tiek elektros suvartojimas, tiek paklausa atsinaujinančios energetikos generacijai, kas užtikrina stabilią atsinaujinančios energetikos projektų paklausą, kuri bus ypač svarbi investicinės bendrovės uždarymo metu“, – pastebi Fondo valdytoja Grėtė Bukauskaitė.

Lietuvoje nuo 2020 m. veikianti investicinė bendrovė „Atsinaujinančios Energetikos Investicijos“ yra valdoma „Lords LB Asset Management“. Tai Lietuvos Banko licencijuota investicijų valdymo bendrovė, nuo 2008 m. teikianti paslaugas instituciniams ir privatiems investuotojams.

Dalis investicinės bendrovės surinktų lėšų jau investuota.

„Investavome į saulės projektų Lenkijoje bei vėjo projektų Lietuvoje vystymą. Kartu su „Taaleri Energia“ valdomu fondu „Taaleri SolarWind II“ iš danų atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ įsigijome vystomus vėjų parkus Anykščių, Jonavos ir Rokiškio apylinkėse. Bendra vėjų parkų instaliuota galia – iki 186 MW, – pasakoja G. Bukauskaitė. – Likusi surinktų lėšų dalis bus nukreipta į kitų saulės ir vėjo projektų statybas Lietuvoje ir Lenkijoje.“

Šiai dienai investicinė įmonė jau valdo 68.1 MW saulės elektrinių Lietuvoje ir Lenkijoje, kartu su partneriais valdo 185.5 MW vėjo jėgainių portfelį Lietuvoje ir toliau aktyviai vysto ir investuoja į saulės ir vėjo energijos projektus Baltijos ir Lenkijos rinkose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją