„Aprangos“ vertybiniai popieriai buvo perleidžiami ties 2 eurų riba; ši akcija per savaitę pabrango 2,6 proc. Prieš pat prekybos uždarymą „Klaipėdos baldai“ paskelbė, jog ketina supirkti iki 10 proc. savų akcijų po 1,20 euro – paskutinė rinkos kaina 1,12 euro.

Talino akcijų biržos indeksas brango 0,3 proc., akcijų perleista už 320 tūkst. eurų. Investuotojai pešėsi dėl „Olympic Entertainment Group“ akcijų – jos ūgtelėjo net 2,8 proc., vertybinių popierių perleista už 103 tūkst. eurų. Per šią savaitę šios akcijos brango virš 5 proc. „Silvano Fashion Group“ vertybiniai popieriai koregavosi 0,7 proc., akcijų suprekiauta už 39,5 tūkst. eurų. Sulaukėme tiesioginio sandorio „Nordecon International“ akcijomis – sandorio vertė 59,5 tūkst. eurų, kaina nekito. „Arco vara” po prekybos uždarymo kainavo 1,91 euro už akciją.

Rygos akcijų biržoje sudaryti tik 43 sandoriai, vidutinis sandorio dydis – 156 latai. Tik „Olainfarm“ ir „Venspils Nafta“ akcijų perleista už daugiau nei tūkstantį latų – pirmoji pigo 0,3 proc., o antroji brango 1,9 proc. Biržos indeksas koregavosi 0,6 proc.

Penktadienį „Klaipėdos baldai“ paskelbė apie ketinimą skelbti savų akcijų supirkimą, kurio metu nori įsigyti iki 10 proc. bendrovės akcijų, mokant už vieną 1,2 euro. Primintina, kad praėjusiais metais bendrovė du kartus vykdė savų akcijų supirkimus – pirmą kartą už akciją siūlė 1,05 euro, antrą kartą 1,0 euro. Iš viso per praėjusius metus supirkta 417 tūkst. akcijų, arba 5,1 proc. visų akcijų.

Šios akcijos buvo panaikintos praėjusio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu. Dabartinis siūlymas yra gerokai palankesnis akcininkams nei ankstesnis kainos atžvilgiu. Beje, įmonė yra pasitvirtinusi programą, kad už savas akcijas įmonė gali mokėti iki 1,5 eurų už akciją, tad nereiktų atmesti, kad tokių supirkimų dar gali būti. O tokie supirkimai yra palankus didesnius akcijų paketus turintiems akcininkams, kurie nori pasitraukti iš šios nelikvidžios bendrovės.

Pagrindinių įmonės savininkų noras, matyt, yra paprastas – sumažinti smulkiųjų akcininkų dalį įmonėje, o kažkada vėliau išvis šias akcijas delistinguoti iš biržos. Beje, pagrindinis akcininkas „SBA Furniture Group“ jau dabar turi 78 proc. akcijų paketą įmonėje, tad jam nebebūtų problemų delistinguoti šią įmonę, nes balsų skaičius jau pakankamas.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)