Vietoj 1979 metais statyto baseino, nebeatitinkančio reikalavimų, per dvejus metus planuojama pastatyti sveikatinimo centrą, kuriame veiks vieni moderniausių Baltijos šalyse 25 ir 50 metrų plaukimo baseinai, atitinkantys Tarptautinės plaukimo federacijos reikalavimus.

Šiam projektui finansuoti iš viso bus skirta 18,86 mln. eurų, iš kurių - 6 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų, beveik 11 mln. eurų ES struktūrinių fondų lėšų ir 1,8 mln. eurų savivaldybės lėšų. Įgyvendinti projektą planuojama iki 2018 metų rugpjūčio.

Pasirašydamas finansavimo skyrimo projektą vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas pabrėžė plaukimo baseinų Vilniuje atsiradimo svarbą, nes, pagal statistiką, lyginant su kitomis ES šalimis, Lietuvoje tik kas penktas moka plaukti, o vaikų iki 19-os metų nuskęsta daugiausiai.

Naujame Lazdynų centre bus įrengti du plaukimo baseinai: 50 metrų ilgio baseinas su pakeliamu dugnu bei 25 metrų baseinas su pakeliamu dugnu ir šuolių į vandenį įranga. Reguliuojamas baseino gylis suteiks galimybę treniruotis tiek profesionaliems sportininkams, tiek visiems norintiems išmokti gerai plaukti ir nardyti.

Naujai infrastruktūrai valdyti konkurso būdu parinktas operatorius įrengs treniruoklių ir aerobikos patalpas, organizuos SPA ir kitų paslaugų teikimą. Centro infrastruktūra bus pritaikyta lankytojams su specialiaisiais poreikiais, todėl teikiamomis paslaugomis galės naudotis žmonės su negalia, nėščiosios, vaikai ir senjorai.

Daugiafunkcio Lazdynų sveikatinimo centro įkūrimas yra vienas didžiausių Vidaus reikalų ministerijos (VRM) administruojamų projektų per 2014-2020 metų ES investicijų laikotarpį.

Visų projektų sostinėje finansavimui VRM skirs daugiau nei 100 mln. eurų ES investicijų. Projektus Vilniuje taip pat finansuos Aplinkos, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo, Susisiekimo, Sveikatos apsaugos bei Švietimo ir mokslo ministerijos.

Į integruotą teritorijų penkiuose didžiuosiuose miestuose ir dešimtyje regionų plėtrą iš viso bus nukreipta daugiau kaip 700 mln. eurų ES investicijų. Iš jų per Vidaus reikalų ministerijos administruojamas priemones numatyta skirti 340 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)