Projekto koordinavimo paslaugą teikiančios bendrovės „M.M.M. Projektai“ direktorė Natalija Monkevičienė DELFI sakė, kad planuojamas didesnis 68 arų sklypo užstatymo intensyvumas. Planuojama, kad statiniai galės užimti iki 30 proc. sklypo teritorijos. 

„Šiame žemės sklype nenumatomas investicinių projektų vystymas. Nesikeis ir planuojamoje teritorijoje esančio gyvenamojo namo pagrindinė naudojimo paskirtis. Sklypas yra skirtas gyvenamajai vieno buto pastatų statybai. (…) Konkretūs ateities sprendiniai nėra detalaus planavimo objektas, todėl paaiškinti plačiau nėra įmanoma.“, – teigė N. Monkevičienė.

Ji nekomentavo, ką tiksliai planuojama statyti sklype. Žvelgiant į palydovo nuotrauką, matyti, kad sklype jau stovi namas. Pagal projektą, sklypo bendras užstatymo plotas gali būti iki 2048 kv. m. Jame leidžiama statyti 1-3 aukštų namus.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis DELFI sakė, kad šioje gyvenvietėje dominuoja 20-30 arų ploto sklypai.

Savaitraščio „Veidas“ duomenimis, dalį „Vilniaus prekybos“ akcijų valdančio V. Numavičiaus turtas vertinamas 471 mln. Lt.

DELFI primena, kad prie Neries įsikūrusi Laurų gyvenvietė garsėja ypatingu uždarumu ir tik per rekomendacijas parinktais kaimynais.

Tik rinktinė publika

Taip pat visas kvartalas alsuoja prabanga. DELFI jau rašė, kad gegužę Laurų kvartale buvo galima nusipirkti du 343-423 kv. m namus, kurie kainavo atitinkamai 6,8 mln. Lt ir 7,5 mln. Lt.

S. Vagonis DELFI sakė, kad šis kvartalas išsiskiria tuo, jog jame gyvena panašaus visuomenės sluoksnio atstovai.

„Retai galima rasti tokius gyvenamųjų namų konglomeratus, kur gyvena savos aplinkos žmonės ir kur nėra tokių, kurie neatitinka jų kriterijų“, – teigė jis.

Pašnekovas prisiminė, kad anksčiau į šį kvartalą galėjo pakliūti ne visi norintys: „Kai sklypai buvo parduodami, reikėdavo gauti rekomendacijas. Didžiausią kainą sumokėjęs žmogus nebūtinai galėjo patekti į tą gyvenvietę“.

Aštuonių hektarų uždaroje pušyno teritorijoje įsikūrusi 32 namų Laurų gyvenvietė prisišliejusi prie Neries upės vingio. Gyvenvietės teritorija saugoma, čia sumontuotos vaizdo kameros.

Anksčiau neoficialiai ji buvo vadinama „VP dešimtuko“ kvartalu, nes jame turto buvo įsigiję kai kurie šios grupės verslininkai.

Žiniasklaidoje buvo skelbta, kad gyvenvietėje galioja griežtos taisyklės, pavyzdžiui, nelaikyti šunų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)