Anot Vaivos, jos šeimai niekaip nepavyksta rasti padoraus buto nuomai. „Tie, kurie yra gražiai sutvarkyti – paruošti pardavimui. Butai, siūlomi nuomai – apgailėtini: tapetai nuplėšyti, netvarkingi.

O eiti gyventi į parduodamą būstą nesinori, nes nežinai, kada reiks iš jo išsikelti. Todėl vis dar esame paieškose“, - sakė Vaiva.

Pasak alytusplius.lt skaitytojo Giedriaus, rinktis Alytuje nelabai yra iš ko, nes butai, kurių nuomos kaina svyruoja nuo 100 iki 200 litų per mėnesį, reikalauja papildomų investicijų, yra apleisti ir nešvarūs. Kai kuriuose iš jų net nėra buičiai reikalingų daiktų.

„Teko lankytis keliuose butuose. Viename nebuvo šaldytuvo ir lovos, kitame - net elementarios drabužių spintos. Lakstymas apžiūrėti kiekvieno buto – nekoks sumanymas. Geriausia su buto savininku pasikalbėti telefonu ir išsiaiškinti rūpimus klausimus pagal savo poreikius.

Dauguma savininkų linkę butą išnuomoti ilgesniam laikui ir tai jiems puikiai pavyksta, nes pasiūla yra labai maža, o paklausa be galo aukšta“, - apie buto nuomos ypatumus Alytuje pasakojo Giedrius.

Tačiau rasti butą sudėtinga ne tik išrankiems nuomininkams.

Peržvelgus butų nuomos skelbimus, situacija nedžiugina. Tiek skelbimų laikraštyje, tiek nekilnojamojo turto agentūrų tinklapiuose butų nuomos skelbimų labai mažai, o paskambinus, paaiškėja, kad beveik visi jau išnuomoti.

Alytuje veikiančios nekilnojamojo turto agentūros vadovas Gintautas Mardosa pastebėjo, kad paklausiausi yra dviejų kambarių butai. Yra ieškančių ir trijų kambarių butų, tačiau dažniausiai norima būstą išsinuomoti mokant tik už komunalines paslaugas.

„Lyginant su praeitais metais, butų nuomos pasiūla šiais metais yra sumažėjusi. Tam įtakos turėjo suaktyvėjęs butų pardavimas, todėl nebelieka, ką nuomoti“, - sakė G. Mardosa.

Anot jo, klientų, kurie kreipiasi į agentūrą norėdami išnuomoti būstą, per mėnesį pasitaiko tik vienas kitas. Skambinančiųjų dėl nuomos – kelis kartus daugiau.