Antradienio rytą Rokiškyje, prie renovuojamo Taikos g. 3-iojo daugiabučio, susirinko jame ir gretimuose renovuojamuose namuose gyvenantys žmonės. 

Nepatenkinti gyventojai diskutavo su generalinės rangovės bendrovės „Magirnis“ darbų vadovais. Ši bendrovė yra pasirašiusi sutartį su rajono savivaldybės administracija atnaujinti Taikos g. 3, 3A ir 5 namus. Susirinkime savivaldybei atstovavo minėtos gatvės namų renovacijos projektų vadovas Audrius Dilys. Anot jo, 3–iojo namo gyventojus piktina vėluojantys darbai, ypač balkonų tvirtinimas.

„Dėl pastarojo projektavimo buvo keletas ginčų, šiaip ne taip parinkome visiems priimtiną sprendimą. Bet nuo to praėjo jau geras mėnuo, o daugiau darbų beveik nepadaryta“, - kalbėjo A. Dilys.

Projektų vadovo nuomone, didžiausia problema ta, kad nuardžius balkonų turėklus šie liko atviri ir nesaugūs. A. Dilys patikino, kad su rangovu atsiskaitoma laiku, tiesiog nuo grafiko atsilieka darbininkai.

Taikos g. 3-iojo daugiabučio gyventojai neslėpė pykčio: dėl balkonų nuardytų turėklų jiems nesaugu, o statybininkų užkalta lenta saugumo neteikia.

Bendrovės „Magirnis" generalinis direktorius Vytautas Vazalinskas paaiškino, kad renovuojamo daugiabučio balkonai (balkonų turėklai) buvo ardomi iš lauko pusės nuo pastolių, o gyventojai turėjo pasirengti renovacijai ir galimiems nepatogumams.