Tai vienas didžiausių pastarųjų metų sandorių Baltijos šalių biurų nuomos sektoriuje. Šiaulių bankas užims beveik pusę naujojo verslo centro ploto.

Čia po vienu stogu įsikurs visos Šiaulių banko grupės įmonės – Šiaulių bankas, „SB draudimas“, „SB Asset Management“, „SB Lizingas“ ir kitos, veiks Vilniaus filialas ir modernus klientų aptarnavimo skyrius.

„Atnaujinęs savo strategiją Šiaulių bankas keičiasi iš esmės – artėja banko vardo bei įvaizdžio pokyčiai ir Vilniuje bankas kraustysis į naujus, šiuolaikiškus bei ypač tvarius namus. Naujojoje būstinėje darbuotojams bus sudarytos ypač patogios sąlygos auginti banką ir patiems augti profesiškai“, – sako Šiaulių banko Administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Šiaulių bankas šiuo metu turi daugiau nei tūkstantį darbuotojų visoje Lietuvoje.

A++ energinės klasės 7 aukštų biurų pastato plotas sieks daugiau kaip 19 tūkst. kv. metrų. Planuojama, kad šis verslo centras duris atvers jau 2025 metų pabaigoje.

Pirmajame naujojo verslo centro aukšte planuojamos maitinimo, prekybos ir paslaugų erdvės, o viršutiniuose – biurų patalpos, kuriose iš viso galės dirbti apie 1,5 tūkst. darbuotojų. Du požeminiai pastato aukštai talpins 340 automobilių.

Ant biurų pastato stogo veiks saulės jėgainė, su centrine pastato valdymo sistema sujungta dvigubų fasadų sistema užtikrins efektyvų vidaus klimato valdymą. Specialiose krovimo stotelėse bus galima įkrauti 70 elektromobilių, taip pat elektrinius dviračius ir paspirtukus.

Verslo centrą, kartu su partneriais Lietuvoje „Unitectus“, projektavo britų architektų bendrovė RSHP LLP. Naujojo verslo centro biurų nuoma užsiima bendrovė „Colliers Baltics“, o statybas vykdo generalinis projekto statybų rangovas – UAB „Conres LT“.