Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Vilniaus miesto savivaldybe ieško sprendimų dėl Nacionalinio stadiono statybos kainų indeksavimo“, – Eltai perduotame komentare tikino ministerija.

„ŠMSM sutinka prisiimti dalį projekto pabrangimo, tačiau savo galimus pasiūlymus pagal nustatytą tvarką dar turi suderinti su Finansų ministerija. Kol kas sprendimai nėra priimti“, – teigė ŠMSM.

Ministerija taip pat akcentuoja, kad koncesininkui pradės mokėti tik tada, kai stadionas bus pastatytas, o to tikimasi iki 2025 m. liepos mėn.

„Ministerijos pozicija nesikeičia, šis objektas valstybei yra svarbus ir reikalingas. Koncesijos sutartis galioja. Pagal ją ŠMSM koncesininkui pradės mokėti tik tada, kai stadionas bus pastatytas ir perduotas. Pastatyti stadioną koncesininkas turi per 3 metus nuo sutarties įsigaliojimo (2022 m. liepos 4 d.), t. y. 2025 m. liepos mėn.“, – pabrėžiama komentare.

ELTA primena, kad šiuo metu vykstant deryboms dėl kainų indeksavimo, Nacionalinio stadiono statybų apimtys sumažintos iki minimumo – Nacionalinio stadiono parko projektą įgyvendinančios bendrovės „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ vadovė Agnė Grendelė aiškina, kad bendrovė yra pateikusi savo argumentus šiuo klausimu ir laukia Vilniaus miesto savivaldybės bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimų.

A. Grendelė Eltai tvirtino, kad jau yra užbaigta 60 proc. polinių pamatų įrengimo darbų. Taip pat, pasak jos, pradėti lauko inžinerinių tinklų įrengimo bei kiti darbai.

Svarstoma, kad klausimas dėl Nacionalinio stadiono kainų indeksavimo jau galimas artimiausiame Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje. Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas Eltai patvirtino, kad posėdis vyks sausio 24 d., tačiau jo darbotvarkė dar nėra aiški.

Vilniaus daugiafunkcio komplekso Šeškinėje projektui pernai gegužės pabaigoje buvo išduotas statybos leidimas. Nacionalinio stadiono statybos darbai – kartu su visu daugiafunkciniu kompleksu – turėtų būti baigti 2025 m.