Kaip skelbiama projektą įgyvendinančios bendrovės „Contestus projektai“ tinklalapyje, 18,8 tūkst. kv. m  pastatas bus pradėtas statyti 2014 m. pirmąjį ketvirtį. Darbų pabaigos data - 2015 m. pirmasis ketvirtis.

Pranešama, kad objekto užsakovas - bendrovė „Prekybos parkas", tačiau kol kas įmonė nuo komentarų susilaiko.

Iš projekto vizualizacijos matyti, kad prekybos centre įsikurs ir „Rimi“. Tačiau ši bendrovė komentarų taip pat neteikia.

Registrų centro duomenimis, dėl šio sklypo, kuriame planuojamos statybos, liepą sudaryta pirkimo-pardavimo sutartis su bendrove „Prekybos parkas", tačiau pirkėjas dar neįregistravo savo nuosavybės teisių.

Iš iki šiol pateikiamų duomenų matyti, kad sklypo savininkas yra bendrovė Fe Real Estate", kuri yra susijusi su Ikea" franšizę Lietuvoje valdančia bendrove Felit".

UAB „Felit“ generalinis direktorius Johannesas Johannessonas patvirtino, kad kol kas minimas sklypas priklauso UAB „Fe Real Estate“, kuri yra UAB „Felit“ antrinė įmonė.

„Sklypas yra numatytas parduoti“, - DELFI teigė vadovas.

Suplanuotos grandiozinės statybos

Lietuvos Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento dar 2011 m. pateiktoje poveikio aplinkai vertinimo išvadoje rašoma, kad penkiuose daugiau nei 14 hektarų užimančiuose sklypuose planuojama pastatyti didžiulį prekybos, pramogų ir paslaugų centrą.

Kaip nurodoma išvadoje, pirmajame etape prekybinis plotas sudarys 18,5 tūkst. kv. m, antrajame – 65 tūkst. kv. m., biurams planuojama skirti 5 tūkst. kv. m plotą. Automobilių stovėjimo aikšteles taip pat ketinama statyti dviem etapais. Šiuo metu jau stovi pirmuoju etapu suplanuota 1120 vietų stovėjimo aikštelė, antrajame etape numatoma pastatyti dar 5 tūkst. vietų aikštelę.

Vilniaus miesto savivaldybė kol kas tvirtina neturinti žinių, ką planuojama statyti šalia „Ikea“.

„Jokių konkrečių planų savivaldybė dar neturi. „Ikea“ priklauso sklypas, kurio 2/3 dar yra neužstatytos“, - rašoma savivaldybės atsakyme DELFI.

Gali tapti antrąja Ukmergės gatve

Arnoldas Antanavičius
Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Inreal“ Konsultacijų ir analizės departamento vadovas Arnoldas Antanavičius DELFI sakė, kad yra tik laiko klausimas, kada aplink vos rugpjūčio viduryje atsidariusią „Ikea“ ims kurtis ir kitos įmonės.

„Komerciniam segmentui pietinis aplinkkelis tapo patrauklus, nes atsirado vienas didelis traukos centras, aplink kurį statysis nauji objektai. Mes jau matėme, kad „Rimi“ yra gavę leidimą prie „Ikea“ statyti prekybos centrą. Dėl kitų objektų dar nėra galutinai aišku, tačiau pati „Ikea“ koncepcija yra tokia, kad iškyla šis prekybos centras, o aplink jį ima statytis kiti. Taip susiformuoja didelis traukos objektas, kur ir kiti nori plėtoti savo verslą“, – komentavo pašnekovas.

Jo nuomone, ilgainiui ši teritorija gali tapti Ukmergės gatvės analogu.

„Per tam tikrą laiką gali susiformuoti tam tikras Ukmergės plento analogas, kai aplink pagrindinį kelią prisistatys daug komercinių patalpų. Tuo pačiu ten didės ir gyvenamojo būsto paklausa, nes atsiras ir darbo vietų, bus daugiau žmonių, todėl ir kavinės, viešbučiai ims aktyviau steigtis“, – sakė A. Antanavičius.

DELFI primena, kad „Ikea“ tapo išties patrauklia vieta lietuviams ir svečiams iš Baltarusijos. Bendrovė skelbė, kad per pirmąsias penkias atidarymo dienas parduotuvėje apsilankė per 100 tūkst. žmonių.

Dviejų aukštų „Ikea“ parduotuvė užima 26 tūkst. kv. m.

Maždaug prieš metus, kai „Ikea“ dar nebuvo pradėjusi parduotuvės statybos, jos vietoje plytėjo laukai su daugybe sovietinių metalinių garažų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)