3 mlrd. dolerių (2,65 mlrd. Eur) užsakymas atiteko bendrovei „SGM Group“, priklausančiai Arkadijui Rotenbergui – Rusijos prezidento vaikystės draugui ir dziudo partneriui.

Tiltas Rusiją tiesiogiai sujungs su kovą po prieštaringai vertinamo referendumo aneksuotu Krymo pusiasaliu.

Kaip skelbia „Reuters“, tai bus pirmasis „SGM Group“, besispecializuojančios vamzdynų tiesime, pastatytas tiltas.

Kol kas tiksliai neaišku, kur tiksliai bus tiesiamas tiltas per Kerčės sąsiaurį. Spėjama, kad tilto ilgis gali siekti nuo 4 iki 15 kilometrų.

Oficialiai pranešdama apie tilto projektą, Rusijos susisiekimo ministerija pabrėžė, kad tiltas turėtų būti baigtas iki 2018 metų pabaigos.

Šiuo metu iš Rusijos Krymą galima pasiekti vandeniu ir oru, o susisiekimą sausuma per Ukrainos teritoriją apsunkina šalies rytuose besitęsiantis konfliktas.

A.Rotenbergo palikimas?

Krymo aneksija paskatino Europos Sąjungą, Jungtines Valstijas ir jų sąjungininkes A. Roterbergą įtraukti į Rusijos verslininkų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą – tai reiškia, kad jam galioja Vakarų valstybių vizų draudimas, įšaldytas jo turtas.

Per interviu Rusijos dienraščiui „Kommersant“ A. Rotenbergas teigė esąs labai patenkintas dėl tilto projekto, tačiau pabrėžia, kad jam jis gali būti paskutinis.

„Esu jau 63 metų, daugiau galvoju apie tai, ką jau padariau, kokie bus mano gyvenimo rezultatai. Be to, jau seniai galvoju po truputį trauktis iš verslo... Tačiau pasitaikė tilto projektas, nusprendžiau, kad jis mums labai svarbus. Jis labai svarbus visai šaliai“, – per interviu sakė verslininkas.

Remiantis JAV iždo departamento duomenimis, A. Roterbergas ir jo brolis Borisas ne kartą prisidėjo prie Rusijos prezidento globojamų projektų. Pavyzdžiui, projektai, susiję su Sočio žiemos olimpinėmis žaidynėmis ir naftos gigantu „Gazprom“ verslininkams užtikrino valstybinių užsakymų, kurių vertė siekia 7 mlrd. dolerių (6,19 mlrd. Lt). Jie jų asmeninį turtą padėjo padidinti net 2,5 mlrd. dolerių (2,21 mlrd. Eur).

Broliai kategoriškai neigia, kad Rusijos lyderis padeda jiems vystyti verslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)