Komisija svarstys pateiktus darbus ir balsuos dėl geriausios architektūrinės idėjos. Tikimasi, kad naujasis LRT pastatas bus funkcionaliai pritaikytas skirtingoms medijoms, orientuotas į esamus darbuotojų poreikius, tačiau apimantis ir medijos pokyčius ateityje.

„Naujo LRT pastato projektas turi sutelkti administraciją, žurnalistus, turinio kūrėjus bei kitus, su turinio gamyba susijusius specialistus vieningam darbui ir bendradarbiavimui, sudaryti galimybę glaudžiai bendradarbiauti naujienų tarnyboms. Todėl konkurso vertinimo komisijos laukia nelengva užduotis – iš pateiktų darbų išrinkti tą, kuris sujungs svarbiausius naujo LRT pastato aspektus ir atspindės organizacijos misiją ir formuos tinkamą įvaizdį“, – sako LRT turto valdymo vadovas Linas Kaminskas.

LRT konkursą organizuoja kartu su partneriais Lietuvos architektų sąjunga.

Konkurso metu pateiktus projektus vertins vertinimo komisija, kurią sudaro: vyriausioji miesto architektė Laura Kairienė, architektai Gražina Janulytė-Bernotienė, Tomas Grunskis ir Marija Nemunienė, LRT tarybos narė Laura Matjošaitytė ir LRT generalinis direktorius bei LRT Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovas.