Neringos savivaldybė dėl to spręsti palieka patiems paslaugų tiekėjams.

Palangos savivaldybė sprendimą riboti apgyvendinimo paslaugų teikimą priėmė praėjusią savaitę. Pasak savivaldybės administracijos direktorės, siekiant apsaugoti gyventojus norima sumažinti kurorte besilankančių žmonių srautus.

„Pagrindinis tikslas – apsaugoti mūsų miesto gyventojus prevenciškai, kad būtų kuo mažiau kontaktų, būtų kuo mažesnė migracija į mūsų miestą. Kad kuo mažiau galimybių užsikrėsti mūsų miesto gyventojams būtų“, – BNS sakė Palangos administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė.

Viešbučiai iki sekmadienio vakaro taip pat turėjo nutraukti visas rezervacijas.

Pasak administracijos vadovės, viešbučiai gali skirti savo patalpas saviizoliacijai ir pajamų gauti tokiu būdu.

Birštono merė Nijolė Dirginčienė sako, jog pamačius, kiek žmonių lankosi viešosiose kurorto erdvėse, taip pat buvo priimtas sprendimas riboti apgyvendinimo paslaugų teikimą.

„Matome, kas darosi savaitgalį ir kaip žmonės nepaiso tų nurodymų, tai šiandien paruoštas įsakymas, kad uždrausti taip pat kaip ir kitų kurortų savivaldybės yra priėmusios tokį sprendimą, uždrausti priimti ir teikti apgyvendinimo paslaugas, tai tikrai ir Birštone bus tas pats“, – sakė ji.

Pasak jos, Birštono viešbučiai ir šiuo metu gyventojų praktiškai nepriima, dauguma jų yra užsidarę.

Druskininkų savivaldybė skelbia, jog draudimas karantino metu teikti apgyvendinimo ir trumpalaikės nuomos paslauga įsigalioja nuo antradienio.

„Naujų klientų priėmimas yra draudžiamas, o anksčiau atvykę klientai šiandien jau turi išvykti“, – antradienį skelbia savivaldybė.

Draudimas netaikomas apgyvendinimo įstaigoms, kuriose pagal sutartis su Druskininkų savivaldybe apgyvendinami izoliuotis turintys asmenys, taip pat asmenims, turintiems ilgalaikę nuomos sutartį ar laikinai gyvenantiems Druskininkuose dėl čia esančio darbo. Darbo santykius nuomotojas turės įrodyti pažyma iš darbdavio.

Neringa kol kas sprendimų nepriėmė.

„Kol kas nusprendėme, kad nerengsime direktoriaus įsakymo ir paliksime, kaip yra. Mes labiau matome, kad pas mus daugiau važiuoja tie žmonės, kurie turi nekilnojamojo turto arba jų draugai, tad bet kokiu atveju, jiems negaliotų tokie ribojimai“, – BNS sakė Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė.

Neringos savivaldybė visgi įspėja planuojančius teikti nuomos paslaugas atsižvelgti į šiuo metu ribotus kurorto išteklius.

„Nors Neringa visuomet prioritetą skyrė svetingumui ir paslaugų kokybei, šiuo metu reikėtų įvertinti tai, kad kurortas vis dar gyvena žiemos režimu ir didžiausią dėmesį telkia koronaviruso prevencijai“, – rašoma Neringos savivaldybės pranešime.

Vyriausybė praėjusią savaitę nusprendė, kad savivaldybių administracijų direktoriai galės nuspręsti, ar uždrausti apgyvendinimo paslaugų teikimą konkrečioje savivaldybėje karantino metu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)