„Savivaldybė rekomendacija tikrai nepasinaudos. (...) Kodėl mus verčia tai daryti? Kodėl už viešuosius pinigus pastatytus objektus turime atiduoti į privačias rankas ir vienai įmonei“, – pirmadienį spaudos konferencijoje Palangoje sakė miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Anot savivaldybės, tyrimą atlikusi taryba lapkričio pradžioje rekomendavo per 12 mėnesių surengti baseino valdymo konkursą. Savivaldybė pirmadienį išsiuntė poziciją, kad tyrimo išvados yra neteisingos.

„Ten buvo daug niuansų. Manome, kad jie neteisūs, kad teisė ne jų pusėje, kad neteisingai interpretuoja Konstitucinio Teismo išaiškinimą“, – sakė savivaldybei atstovaujantis advokatų kontoros „Cobalt“ partneris advokatas Elijus Burgis.

Konkurencijos taryba pranešė, kad gavusi nuomones raštu ir išklausiusi visų pusių atstovų žodžiu ji priims galutinį sprendimą.

2019 metais atidarytą baseiną valdo savivaldybės įstaiga „Palangos investicijų valdymas“. Taryba tyrimą pradėjo tais pačiais metais gavusi Vilniaus sporto mokyklos „Nemunas“ skundą, kad verslui nebuvo sudarytos sąlygos pretenduoti į baseino valdymą.

Teigiama, kad vien šių metų sausį-lapkritį Palangos baseine apsilankė 3,8 tūkst. senjorų, kuriems taikoma „gera nuolaida“, o nuo 2019 m. kovo – 76 tūkst. įvairaus amžiaus moksleiviai, kuriems pamokos jame yra nemokamos.

Šeštadienį prie baseino žada protestuoti Palangos miesto bendruomenė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją