Kaip pirmadienį pranešė LRT, komisija pateiktus darbus svarstys ir balsuos dėl geriausios architektūrinės idėjos gruodžio mėnesį vyksiančiame posėdyje, todėl konkurso laimėtoją skelbti žadama dar šiais metais.

„Naujo LRT pastato projektas turi sutelkti administraciją, žurnalistus, turinio kūrėjus bei kitus, su turinio gamyba susijusius specialistus vieningam darbui ir bendradarbiavimui, sudaryti galimybę glaudžiai bendradarbiauti naujienų tarnyboms“, – išplatintame pranešime cituojamas LRT turto valdymo vadovas Linas Kaminskas.

Pasak LRT, naujas pastato projektas turi siekti tvarumo bei ekonomiškumo, taip atspindint ir LRT 2023–2027 metų strategijos tikslus.

Pranešime nurodoma, kad dabartinės LRT patalpos neatitinka šiuolaikinio transliuotojo poreikių, yra netvarios ir energetiškai neefektyvios – 2022 metais elektrai ir šildymui buvo išleista apie 1,5 mln. eurų.
LRT konkursą organizuoja kartu su partneriais Lietuvos architektų sąjunga.

Konkurso metu pateiktus projektus vertins vertinimo komisija, kurią sudaro vyriausioji Vilniaus miesto architektė Laura Kairienė, architektai Gražina Janulytė-Bernotienė, Tomas Grunskis ir Marija Nemunienė, LRT tarybos narė Laura Matjošaitytė ir LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė bei LRT Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovas Tomas Rytel.