„Idėją statyti namelį padiktavo užsakovo hobis - medžioklė. Sumanymas buvo grąžinti šeimos tradicijas į archajišką sampratą: maitintis tuo, ką duoda gamta, ar mainyti tai, ką sumedžioji, į kaimyninių ūkių produktus, - atsakyme DELFI apie projektą rašė architektūros įmonė „Devyni architektai“. - Todėl projekto įgyvendinimui buvo nuspręsta panaudoti kaip galima daugiau vietinių resursų, juos tiekiant mažesniu atstumu."

Pagrindinė namo konstrukcinė bei apdailinė medžiaga - medis, atkeliavo iš aplinkinių miškų. Namą statė netoliese esančių gyvenviečių meistrai bei pagalbininkai, lietuviškais yra ir papildomi gaminiai.

„Pastato architektūra atspindi krašto stilistiką su supaprastintais elementais, atsisakant bet kokių sudėtingų ar sunkiai įgyvendinamų sprendimų, reikalaujančių profesionalių statytojų įsikišimo. Kad ir vidus atspindėtų lietuvišką kaimą, interjero akcentams panaudoti tautinės puošybos elementai: gyvūnų, paukščių bei saulės simboliai", - dėsto architektai.

Namo autoriais yra architektai Jurgita Liubartaitė ir Arūnas Skrolis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)