Pranešime spaudai akcentuojama, kad prekybos centras išdygs atkarpoje Ryga-Jūrmala, 300 kilometrų nuo Vilniaus nutolusioje Pinki gyvenvietėje. Tikimasi, kad į šią vietą vyks aplinkinių šalių gyventojai.

Prekybos miestelis statomas dviejų dalių 110 000 kv. m sklype, o bendras parduotuvių plotas sieks 21 500 kv. m. Numatomas plotas pirmajame etape – 13 500 kv. m. Čia atsidarys apie 70 garsių prekės ženklų drabužių, batų, aksesuarų parduotuvių, keletas kavinių bei restoranų, taip pat ir vaikų žaidimų zona.

„Ilgą laiką įvairesnių prabangos prekės ženklų gaminių buvo galima įsigyti daugiausia Vakarų Europos šalyse. Mados gerbėjai tose šalyse yra įpratę keliauti tūkstančius kilometrų, siekdami savo tikslo – rasti vietą, kur gražiausi drabužiai, stilingiausi batai ir prabangūs aksesuarai parduodami už priimtiną kainą“, – pasakoja projekto „Via Jurmala Outlet Village“ vadovė Viktorija Beatričė Radzevičienė.

Pasak jos, pagrindinis šio projekto tikslas – užpildyti tuščią nišą Baltijos šalyse. Britų analitikų skaičiavimais, 6,5 mln. žmonių auditorijai toks išpardavimo miestelis yra tiesiog būtinas. Jo vystymą finansuoja Latvijos bankas „Rietumu“.

„Taip pat turime dar vieną siekį. Norime, kad mūsų projektas leistų pirkėjams iš Šiaurės Europos šalių ir Skandinavijos kaimynystėje apsipirkti greičiau ir patogiau. Šiuo tikslu jiems nebereikės keliauti į Vakarų Europą“, – teigia V. B. Radzevičienė.

Miestelį sudaro atskiros firminių drabužių, batų ir aksesuarų išparduotuvės. Įprastai čia parduodamos praėjusio sezono kolekcijų prekės, tačiau Rygoje statomame išparduotuvių miestelyje bus galima rasti ir bazinį kolekcijų asortimentą.

Informuojama, kad panašūs projektai paskutinius 20 metų sėkmingai vystomi Italijoje, Didžiojoje Britanijoje bei daugelyje kitų Europos šalių. Mažiausia prekėms pritaikoma nuolaida čia bus 30 proc., o sezoninių išpardavimų metu pirkėjams bus pateikiami ypatingi pasiūlymai.

Antrajame sklype vystomų statybų dalies užbaigimas ir viso prekybos miestelio „Via Jurmala Outlet Village“ atidarymas planuojamas 2021 metais. Bendras parduotuvių skaičius tuomet išaugs iki 90, čia bus galima rasti pačių įvairiausių prekės ženklų.

Šiuo metu artimiausi tokio pobūdžio prekybos centrai yra Stokholme, Sankt Peterburge ir Maskvoje. Tiesa, visi jie yra daugiau nei už 500 kilometrų, tuo tarpu automobiliu „Via Jurmala Outlet Village“ bus galima pasiekti per maždaug tris valandas, pabrėžiama pranešime spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)