DELFI jau rašė apie Žibininkuose rudenį atsidarysiantį Meguvos kaimelį, kuriame šeimos ir kolektyvai bus kviečiami mėgautis miško ramybe. Šalia senove dvelkiančio kaimelio vyksta kiti statybos darbai.

Iki kitų metų čia turėtų būti užbaigtas SPA kompleksas, į kurį investuota 19,2 mln. Lt.

Visai šalia „HBH“ pramogų komplekso įsikūrusiame SPA bus įkurti 31 dviviečiai kambariai, restoranas, 25 m keturių takelių baseinas, pirtys, lauko baseinai.

Kaip pasakojo projektą vykdančios UAB „Atostogų parkas“ direktorius Ričardas Jovaiša ir marketingo konsultantas Raimundas Vaitiekūnas, poilsio komplekse klientai galės išbandyti mineralinio vandenio, glūdinčio po kompleksu, vonias. Mineraliniam vandeniui išgauti yra išgręžti du gręžiniai.

Taip pat poilsiautojams bus siūlomas baseinas su treniruokliais po vandeniu. SPA įrengtos pirtys bus šildomos ne elektra, o malkomis. Antrame pastato aukšte žadama įkurti 24 kabinetus, kuriuose bus teikiamos masažo ir kitos sveikatingumo paslaugos. Sveikatinimo paslaugoms bus naudojamas vietinis sapropelis – dumblingos nuosėdos.

„Adrenalino norintiems lauke bus įrengtas šaltas baseinas su sniegu“, - teigė R. Jovaiša. Be šio baseino lauke bus įrengtos dar keturios vietos pasimaudyti po atviru dangumi.

R. Vaitiekūnas teigė, kad dėl sveikatingumo paslaugų ir maitinimo yra tariamasi su specialistais iš Prancūzijos ir Italijos.

„Užsienyje labai populiaru ir madinga padirbėti porą metų užsienyje. Dabar jau radome keletą,
kurie gautų čia gyvenimą ir darbo, padirbtų porą metų ir ieškotume naujų“, - kalbėjo jis.

Projekto autoriai teigė, kad SPA kompleksas bus labiausiai orientuotas į svečius ir Europos ir Rytų.

UAB „Atostogų parkas“ įsikūrė 2008 m. Įmonės tikslas, kuriant sveikatingumo paslaugas, panaudoti Lietuvos vakaruose esančius šaltinius, kurie galėtų daryti įtaką žmogaus sveikatai. Įmonė yra gavusi beveik 0,5 mln. Lt finansavimą pagal projektą Vakarų Lietuvos gamtinių išteklių panaudojimas kosmetikos ir sveikatinimo produktų gamybai ir paslaugų teikimui.

Turizmo ir sveikatingumo centro įkūrimui yra gauta 9,59 mln. Lt Europos Sąjungos paramos. Projektą administruoja Lietuvos verslo paramos agentūra(LVPA).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)