UAB „Saukupa“ priklausančiame komplekse vienu metu galės apsigyventi apie 260 žmonių. Žaliuojančių beržų apsuptyje įrengta 17 dviaukščių ir 7 vienaaukščiai nameliai. Likusiuose pastatuose bus rengiami įvairūs užsiėmimai poilsiautojams.

„Matome pasaulyje tendenciją, kad daugelis šeimų nori pabėgti iš miesto, pasivaikščioti miške. Po to galės ir jūrą aplankyti. Bet labiausiai dabar šeimoms reikia tylos ir ramybės“, - kalbėjo projekto marketingo konsultantas Raimundas Vaitiekūnas.

Pasak jo, didžiausias konkurentas naujam senove dvelkiančiam kompleksui bus ne visai šalia įsikūręs „HBH Juozo alus“ kompleksas, bet taip pat netoli esančios Palangos viešbučiai.

Kaip teigė R. Vaitiekūnas, klientus bus bandoma iš Palangos nuvilioti patraukliomis kainomis. Bendrovės atstovas prasitarė, kad dviejų aukštų pusė vilos vienai parai keturių asmenų šeimai kainuos apie 260 Lt su pusryčiais ir vakariene.

Planuojama, kad kompleksą prižiūrės apie 12 naujai įdarbintų žmonių.

Projekto investicijos siekė 16,5 mln. Lt, pusė sumos – Europos Sąjungos parama.Projektą administruoja Lietuvos verslo paramos agentūra(LVPA). Planuojama, kad investicijos atsipirks po šešerių metų. Tikima, kad prie greitesnio atsipirkimo prisidės ir įrengta nuosava, o ne miestui priklausanti šildymo, vandentiekio bei nuotekų sistema.

Mediniai namai projektuoti tariantis su Lietuvos liaudies buities muziejaus Rumšiškėse atstovais. Namukai dengti drebulės mediena.

„XIII a. čia buvo Meguvos teritorija, kurio centras buvo Palanga. Meguviškiai buvo stiprūs, prekiavo, turėjo daug gintaro bei kitų prekių, buvo karingi“, - vietovės istorijos detales minėjo R. Vaitiekūnas.

Pasak jo, statant namukus pavyko išsaugoti tūkstantmečio mišką, kuris tęsiasi apie 13 km. Vietoje, kurioje šiuo metu jau stovi mediniai namai, anksčiau buvo pelkė. Projekto autoriams teko įrengti drenažo sistemą.

Pastatuose, kuriuose negyvens poilsiautojai, bus organizuojami skirtingi užsiėmimai – bus mokoma dirbti su moliu, kepti duoną, kaimelyje apsigyvens žolininkai, gintaro dirbinių gamintojai, tekstilininkai.

Žadama, kad kaimelis svečius priims ištisus metus.

R. Vaitiekūnas pripažino, kad projektas daugiau orientuotas į užsienio klientą: „Lietuvių pajėgumų krepšelis yra mažesnis, o ir konkurencija su Palanga yra. Olandai, vokiečiai, italai, šveicarai daugiau orientuojasi į gamtą, o lietuviai – daugiau į šurmulį“.

Projekto marketingo konsultantas teigė, kad didžiulę viltį dėl kaimelio užimtumo jiems teikia ir sėkmingos užsienio įmonės. Bendrovės atstovai jau sulaukė susidomėjimo iš britų.

„Be to, mums labai paranki praėjusiais metais priimta Europos direktyva, kur įmonės turi nemokėti pinigų už vaistus, kai darbuotojas suserga, o mokėti tam, kad jis būtų sveikas. Šnekėjomės su daug kompanijų, kaip „Boeing“, „Renault“, „Peugeot“, „General Electric“. Jie mielai bendradarbiautų“, - tikino R. Vaitiekūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)