„Dėl šiuo metu turimų ribotų finansinių ir žmogiškųjų išteklių tikslinių reidų organizuota dar nebuvo“, – DELFI sakė VTPSI atstovė ryšiams su visuomene Vida Aliukonienė.

Tačiau, anot jos, inspekcija nuolat vykdo planinius ir neplaninius patikrinimus. Per šią vasarą nustatyti penki pažeidimai. Dviem statytojams teko sumokėti baudas po 500 Lt, o likusiems trims - teisės pažeidimo protokolai nesurašyti ir baudos neskirtos dėl pažeidimo senaties termino.

„Pažymime, kad inspekcijos priminimo statytojams apie šią prievolę tikslas buvo ne kuo daugiau skirti baudų, bet paskatinti gyventojus laikytis teisės aktų reikalavimų ir gauti kuo daugiau statybos valstybinei priežiūrai vykdyti reikalingų duomenų“, – tvirtino V. Aliukonienė.

Jos teigimu, šis tikslas buvo pasiektas: pernai apie statybos techninio prižiūrėtojo pasamdymą buvo gautas 421 pranešimas, o šiemet iki rugpjūčio 1 d. - jau 2157.

„Pagal besikreipiančių į Inspekciją konsultacijos asmenų paklausimų turinį galime daryti išvadą kad statytojai statybos darbus vykdyti ir priežiūrą atlikti patikės kvalifikuotiems specialistams“, - sakė ji.

DELFI jau rašė, kad Statybų įstatyme numatyta, jog individualių namų statytojai VTPSI privalo pranešti apie pasamdytą rangovą, statybos vadovą ir techninį prižiūrėtoją.

Tačiau iki šios vasaros lietuviai į šį reikalavimą žvelgė pro pirštus, o ir inspekcija iki šiol į tai žiūrėjo atlaidžiai.

Tačiau nuo birželio 15 dienos nesilaikantiems įstatymo reikalavimų buvo grasinama 1-3 tūkstančių litų baudomis.

Apie minėtus vadovus inspekciją reikia informuoti tiems, kurie juos samdė po 2010 m. spalio ir statybos vis dar vyksta. Ši nuostata negalioja statantiems mažesnius nei 80 kv.m namus arba atliekantiems smulkius remonto darbus.

Visi naujai pradedantys statybas arba namų rekonstrukcijas, kapitalinius remontus taip pat turi apie tai informuoti internetu www.planuojustatyti.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)