Į portalo DELFI redakciją kreipėsi sostinės Pašilaičių g. 4 namo gyventojai. Renovacija šiame daugiabutyje nuo pavasario vyksta triaukštėje namo dalyje.

Šalia namo kabantis užrašas skelbia, kad darbai turėjo pasibaigti dar rugpjūčio 21 d., tačiau vėliau darbo pabaiga nukelta spalio 1 d.

Deja, ir paskelbus naują terminą namo gyventojai nesulaukė užsitęsusios renovacijos pabaigos.

Kaip DELFI pasakojo namo gyventoja Stasė, šio daugiabučio gyventojai tapo įkaitais: oras šąla, darbai name nebevyksta ir nežinia, kas gali padėti išspręsti problemą.

„Šildymo mes neturime, o blogiausia, kad paskutiniu metu absoliučiai joks judėjimas, darbai nevyksta“, - pasakojo vilnietė. Moteris teigė, kad namo gyventojų niekas neinformuoja, kodėl renovacija sustojo neužbaigta, tačiau, jos žiniomis, projektą vykdanti bendrovė turi finansinių sunkumų.

„Gali būti alternatyva paleisti šildymą per neizoliuotus vamzdžius ir tokiu būdu apšildyti ne tik butus, bet ir Pašilaičių orą“, - sarkastiškai pastebėjo Stasė. Pasak jos, vamzdžiai pradėti tvarkyti, bet galutinai neizoliuoti, todėl įjungus šildymą sąskaitos už jį labai išaugtų, nes būtų didžiuliai patiriami šilumos nuostoliai.

„Gyvename kaip laužyne. Nerandu žodžiu, kaip dabar viskas čia vyksta ir atrodo. Šalia yra devynaukštis namas. Jis kaip saldainiukas baigiamas remontuoti. Aišku, ten dirba kiti rangovai“, - kalbėjo vilnietė.

Rangos darbus minėtame daugiabutyje Pašilaičiuose atlieka UAB „Užupio statyba“. Su įmonės atstovu Jonu Dragūnu portalui DELFI susisiekti nepavyko.

Projekto valdytojo VšĮ „Atnaujinkime būstą“ atstovas Povilas Kriučkauskas teigė, kad kaip tik šiuo metu (spalio 16 d.) yra sprendžiama Pašilaičio g. 4 namo renovacijos problema.

„Problemos yra su rangovu. Kaip tik esame šiame objekte su Statybos inspekcija. Jie nutraukė darbus dėl apyvartinių lėšų trūkumo ir ieškome sprendinių, kaip rasti kitą įmonę, kad kuo greičiau įjungti šildymą“, - kalbėjo jis.

Pasak pašnekovo, UAB „Užupio statybai“ už šį projektą kol kas nėra sumokėta 13 tūkst. eurų, bet pinigai įmonę turėtų pasiekti kitą penktadienį.

„Ši įmonė darė namo fasadą, o su tais, kurios pasamdė tvarkyti šildymo sistemą, matyt, neatsiskaitė nuo ankstesnių laikų, todėl šie sustabdė darbus“, - aiškino P. Kriučkauskas.

Projekto valdytojo atstovas teigė, kad gyventojai šildymo minėtame daugiabutyje gali tikėtis kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)