Kaip rašo „Verslo žinios”, savo ruožtu jaunų 25–34 metų pirkėjų grupė, nekilnojamojo turto specialistų įvardijama kaip aktyviausia būstų pirkėjų dalis, šiuo metu sudaro tik 9,3 proc. iš visų būstų savininkų.

„Demografinė padėtis Lietuvoje yra palanki būstų rinkos plėtrai, nes 1980 metais gimusių „baby boom“ (kūdikių bumo – VŽ) kartos gyventojai šiuo metu yra 20–30 metų. Būtent šios amžiaus grupės gyventojai yra aktyviausi būstų rinkos dalyviai“, – potencialą mato Žygimantas Mauricas, banko „Nordea Bank Lietuva“ ekonomistas.

Be to, tik nedidelė šios amžiaus grupės gyventojų dalis šiuo metu turi savo nuosavą būstą. Kaip rodo duomenys, mažiau nei 30 proc. visų 24–35 metų gyventojų yra būstų savininkai. Tai artimiausiu metu turėtų skatinti naujų būstų paklausą.

Pasak Ž. Maurico, didžiausią grėsmę tolesnei būstų rinkos raidai kelia tebesitęsianti jaunų specialistų emigracija ir galimai pradėsiančios kilti būstų kainos.

Iš visų 75 ir vyresnių gyventojų savus būstus turi beveik 85 proc., 65-74 metų grupėje – beveik 70 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją