Nekalbama apie masinį griovimą, sprendimą priims ne ministerija

Aplinkos ministerija anksčiau skelbė, kad pasitelkė išorės ekspertus, jog šie parengtų galimybių studiją, ar reikėtų renovuoti, ar visai nugriauti prastos būklės daugiabučius Pasak S. Gentvilo, jau gegužės pabaigoje bus gauta ši ataskaita, kaip elgtis su senos statybos daugiabučiais.

„Ji daugiau kurs modelį, kaip pristatyti porą aukštų ten, kur yra racionalu ir yra tam rinkos dėsniai didmiesčiuose, kaip renovuoti ten, kur apsimoka ir kaip pasiūlyti kitus variantus, kai neapsimoka renovuoti, o daugiabutis jau nudėvėtas ir tiesiog renovacija yra brangesnė negu pats nekilnojamas turtas“, – pasakojo ministras.

Jis pripažino, kad studijoje gali būti numatyta, jog tam tikrus daugiabučius reikės ir griauti.

„Tikrai Lietuvoje tokių yra, bet tai nėra masinis dalykas. Tai yra seni, naminiai daugiabučiai, nugyvenę jau gal 100 metų, netinkamai prižiūrėti. Turto savininkai ieško modelio, kaip čia nugriovus ir persistačius. Tokių užklausų irgi yra nemažai“, – Delfi TV laidoje „Piniginiai reikalai“ teigė S. Gentvilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją