Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį turėjo svarstyti klausimą dėl minėtų licencijų panaikinimo, tačiau Žinių radijo teisininkams paprašius daugiau laiko susipažinti su dokumentais, šis klausimas buvo atidėtas ir bus svarstomas lapkričio 9 dieną, BNS informavo LRTK Ūkio subjektų veiklos reguliavimo ir priežiūros skyriaus vedėja Gintarė Ivanauskaitė.

„Situacija yra tokia, kad 2015 metais buvo perleistos Žinių radijo akcijos, tačiau nebuvo kreiptasi į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją dėl sutikimo akcijų perleidimui. Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad komisija turi duoti tą sutikimą. Numatyta, kad jei licencijos turėtojas be komisijos leidimo perleidžia akcijas, tokiu atveju naikinamas licencijų galiojimas“, - BNS sakė G.Ivanauskaitė.

2015 metais Žinių radijo akcijas iš Rakauskų valdomos bendrovės SSPC perėmė taip pat Rakauskų valdoma „Litvalda“.

Licenciją transliuoti radijo programą Raseiniuose Žinių radijas gavo šių metų birželio pradžioje, o vasarį Žinių radijui leista transliuoti programą „Easy FM“ Klaipėdoje.

Žinių radijas: jokių sankcijų neturėtume patirti

UAB „Žinių radijas“ teisininkas Vilius Martišius šią situaciją paaiškino tuo, kad įmonės akcininkai faktiškai nepasikeitė, todėl įstatymas nebuvo pažeistas ir nuobaudos Žinių radijui neturėtų būti skirtos.

„Pažymime, kad faktiniai akcininkai, valdantys Žinių radiją, t.y. Rakauskų šeima, - nepasikeitė. Ne visos, o tik dalis Žinių radijo akcijų perėjo iš vienos Rakauskams priklausiusius įmonės į kitą dėl vidinio įmonių reorganizavimo.

Neatsirado jokių naujų akcininkų ir jokio realaus galutinio akcijų valdytojo pasikeitimo neįvyko. Taigi įstatymas, kuris numato informuoti apie akcininkų pasikeitimą, realiai nebuvo pažeistas, nes žiūrint iš esmės, o ne formaliai, akcininkai nepasikeitė. Pasikeitė tik akcijų dalys tarpinėse įmonėse, per kurias Rakauskų šeima valdo kontrolinį UAB „Žinių radijas“ akcijų paketą.

Pati Lietuvos radijo ir televizijos komisija pripažįsta, kad įstatyme yra spraga, nes reikalaujama pranešti apie tarpinio akcijų savininko pasikeitimą, o jeigu keičiasi galutinis akcijų valdytojas (tarpininko akcininkas), įstatymas nereikalauja nei pranešti, nei gauti kokius nors leidimus.

Taigi mes tikimės, jog į šį klausimą bus pažiūrėta ne formaliai, bet iš esmės, ir jokių sankcijų dėl to Žinių radijas neturėtų patirti“, - rašoma DELFI atsiųstame komentare.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)