Tai penktadienį konstatavo Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Civilinę bylą uždaruose teismo posėdžiuose išnagrinėjusi teisėja Laima Ribokaitė paskelbė, kad bendrovė „Tele-3” privalės „Nataivai“ sumokėti 62 tūkst. 245 Lt skolos.

Pasak teismo, televizija neturėjo teisinio pagrindo su laidos kūrėjais vienašališkai nutraukti dar 2012-ųjų liepą sudarytos sutarties. Kadangi televizija sutartį nutraukė neteisėtai, teismas konstatavo, kad ji tinkamai su „Nataiva“ neatsiskaitė.

Be to, teismas nutarė iš dalies patenkinti ir „Tele-3” pateiktą priešieškinį bendrovei „15min” ir viešąjai įstaigai „Ekspertai.eu“ – jos įpareigotos iš savo tinklalapių internete pašalinti laidos „Paskutinė instancija“ vaizdo įrašą. Šioje laidoje buvo pasakojama apie prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Teismas pažymėjo, kad laidos autorystė priklausė TV3, todėl pagal Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą tik „Tele-3” turi išimtines teises leisti arba uždrausti transliuoti, retransliuoti ir kitaip viešai skelbti laidos įrašą internete. Televizija tokio sutikimo nebuvo davusi.

Teismas nesutiko televizijai priteisti 100 tūkst. Lt baudos iš „Nataivos“ už sutartinių įsipareigojimų nevykdymą – esą toks faktas nėra įrodytas.

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas dar negalutinis – jį bus galima skųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

TV3 ir R. Janutienės keliai išsiskyrė 2012-ųjų lapkritį, kai televizija nutraukė sutartį su laidas kūrusia prodiuserine kompanija „Nataiva“ po eteryje nepasirodžiusios „Paskutinės instancijos“ laidos apie prezidentę. Kilus skandalui, TV3 aiškino, kad paruoštas siužetas neatitiko įmonės kokybės ir etikos reikalavimų, todėl nuspręsta laidos eteryje nerodyti.

Šiuo metu R. Janutienė dirba „Lietuvos ryto televizijoje“.

„Tele-3” nesutinka su teismo sprendimu

„Nesutinkame su teismo sprendimu. Ponia R. Janutienė yra pridariusi daugybę rūpesčių tiek dėl neetiško elgesio, tiek dėl prastos savo kuriamų laidų kokybės, kurių galiausiai nebežiūrėjo ir žiūrovai. Už nuolatinį sutarties sąlygų ir etikos normų nesilaikymą ne kartą jai skyrėme baudas. Toks elgesys visiškai prasilenkia su mūsų kompanijos vertybėmis, tad galiausiai visiškai nutraukėme bendradarbiavimą“, – rašoma DELFI atsiųstame pranešime.

„Norime atkreipti dėmesį į tai, kad teismo sprendimas neturi nieko bendro su laidos turiniu. Čia sprendžiamas baudų už neetišką elgesį klausimas, tad šių dalykų nereikia painioti. Matome, kad klausimas dėl baudų nebuvo iki galo tinkamai įvertintas, tad šia dalimi sprendimą skųsime aukštesnės instancijos teismui“, – pažymėjo TV3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)