Knyga – tiek popieriniu, tiek elektroniniu formatu – turėtų pasirodyti kitų metų rudenį. Elektroninę knygą sudarys ne tik autorių medžiaga, bet ir geriausios konkurse dalyvavusių studentų esė. Kitų metų pradžioje planuojama pradėti transliuoti internetinius seminarus (angl. „Webinar“) aktualiausiomis, knygoje aptariamomis temomis.

Konkurso laimėtoja S. Kurgonaitė savo esė atkreipė dėmesį, kad į rinką ateina Y karta, o tai reiškia, kad seno kirpimo vadovams reikės rimtai pasitempti ir keistis.

„Su nauju požiūriu į darbą, gyvenimą žengia vadinamoji Y, arba tūkstantmečio, karta. Jie drąsūs, ambicingi, gerai pasiruošę kovai. Tu, jų vadove, taip pat turi pasiruošti. Jie tavy mato ne tik vadovą, jie mato tavy mokytoją, žmogų, į kurį nori lygiuotis. Ir jei tai, ką tu galvoji, sakai ir darai, yra trys skirtingi dalykai, natūralu, kad jie palaikys tave nesąžiningu... ir nedvejodami išeis. Y kartos atstovai siekia pakeisti pasaulį, būti geresniais žmonėmis, ir jei suvokia to iš tavęs neišmoksiantys, jų nelieka. Jie negali kovoti dar ir su tavo ydom, mat savo turi begalę...“ – esė rašo konkurso nugalėtoja.

Be to, ji pažymi, kad, apibūdindami naująjį vadovavimo stilių, aptinkame tokius žodžius kaip: bendruomeniškas, apjungiantis, besidomintis viskuo, visa apimantis, nuoširdus, atviras, o domėjimasis menu – tampa vadovo varikliu.

Saulius Jovaišas sako, kad nugalėtojo pasirinkimą lėmė nestandartinis esė stilius, įdomus požiūris į verslą ir vadovavimą. Šis požiūris labiausiai išryškėjo gyvo pokalbio metu. „Solveiga pasiryžusi sunkiai ir atkakliai dirbti, siekdama geriausio rezultato, kurį ir tikimės parodyti knygoje, pasirodysiančioje kitų metų lapkritį“, – teigia Saulius Jovaišas.

Knygą leisianti leidykla „Baltos lankos“ tikisi, kad projektas padės stiprinti abipusį universiteto ir verslo visuomenės bendradarbiavimą bei skatinti studentų iniciatyvumą. Projekte dalyvavo Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Tarptautinio verslo mokyklos bei ISM vadybos ir ekonomikos universiteto studentai.

Nugalėtojos ir kitas dvi geriausiai įvertintas esė galite perskaityti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)