kino teatruose, tą patį galima būtų padaryti ir televizijoje. Bet kuriuo atveju, galima juos įspėti ir jiems pagrasinti“, - sakė J. Kara Valstybinės kultūros politikos pagrindų projektui skirtame pranešime.

Jo manymu, kaip rašo newsru.com, tai bus naudinga Rusijos kinui: atsiras galimybė rodyti daugiau Rusijoje sukurtų kino juostų. Taip pat J. Kara pridūrė, kad kino pramonei trūksta filmų apie nacionalinius herojus.

J. Kara – režisierius ir scenaristas, filmų „Rytoj buvo karas“, „Meistras ir Margarita“ ir „Teisėti vagys“ autorius, Rusijos prezidento Vladimiro Putino patikėtinis.

Analogišką, tačiau nuosaikesnį siūlymą po įvykusio pasitarimo pateikė kino režisierius ir vienas iš Visos Rusijos liaudies fronto Centrinio štabo pirmininkų Stanislavas Govoruchinas. Jis mano, kad reikia apriboti amerikietiškų filmų rodymą Rusijoje ir padidinti rodomų europiečių, korėjiečių ir iraniečių kino juostų skaičių.

„Manau, būtų gerai apriboti Rusijos ekranuose rodomus holivudinius filmus, tačiau ne rusiško kino sąskaita – mes išleidžiame apie 60 kino filmų, o turtingą kinematografinę kultūrą turinčiose šalyse – Turkijoje, Korėjoje, Irane, Japonijoje – nufilmuotų filmų ir europietiško kino sąskaita“, - pareiškė S. Govoruchinas.

„Nes mes žiūrime tik holivudinius filmus, o iranietišką kiną – labai retai“, - pridūrė jis.

„Tai turi būti „minkštoji“ politika, tačiau neįsivaizduoju, kaip tai turėtų būti įgyvendina praktiškai“, - pasvarstymais dalinosi S. Govoruchinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)