Kalėdų išvakarėse Rusija numušė Kalėdų senelį kartu su jo rogėmis, kai šis dirbo savo darbą, tai yra Kūčių vakarą iškeliavo aplink pasaulį dalinti dovanų, skelbia „The Dailly Currant“ . Kalėdų senelis ir jo rogės numušti tarptautinėje oro erdvėje virš Arkties vandenyno.

Pasak vietos gyventojų, Kalėdų senelio rogės buvo numuštos raketa „žemė-oras“, kuri buvo paleista iš Rusijai priklausančio „Novaja Zemlia“ salyno, esančio tik keli šimtai mylių nuo Šiaurės ašigalio. Kalėdų senelis ir beveik visa jo elnių palyda žuvo iš karto.

Nuolaužas, kurios pasipylė Arkties vandenyne, pastebėjo Norvegijos žvejys. Nuolaužų, kurios liko iš Kalėdų senelio palydos, vaizdai iškart apskriejo CNN ir kitus tarptautinės žiniasklaidos kanalus. Vaizduose matėsi nutrauktos pliušinių meškiukų galūnės, dovanų vyniojimo popierius ir kitos dovanos.

Nors Rusija neigia, kad yra susijusi su incidentu, JAV žvalgyba tikina turinti įrodymų, kad raketa buvo paleista iš Rusijos karinių įrenginių minėtoje saloje. Keletas ultra-nacionalistinių Rusijos pareigūnų gyrė šį incidentą, kurio metu taikiniu buvo pasirinktas vienas žymiausių Vakarų pasaulio švenčių simbolių.

„Kalėdų senelis yra Vakarų vartotojiškos kultūros simbolis“, – sakė Aleksejus Onatopas, kraštutinių dešiniųjų partijos „Auksinis lokys“ lyderis. „Tas, kas nužudė šį storą, sugadinta žmogų yra didvyris“, – pridūrė A. Onatopas.

Šiandienos įvykiai stulbinamai panašūs į tuos, kai šių metų liepos mėnesį Rytų Ukrainos teritorijoje raketa „žemė-oras“, kaip manoma, manoma prorusiškų separatistų buvo numuštas Malaizijos lėktuvas. Raketa, kuri numušė Kalėdų senelio palydą, labai panaši į tą, kuri pašovė ir minėtą orlaivį. Visi 285 keleiviai ir 15 įgulos narių žuvo. Lėktuvas iš Amsterdamo skrido į Kvalą Lampūrą.

Laimė, vienas elnias išgyveno ir šiuo metu gydomas Norvegijos ligoninėje. Nukentėjusio elnio tapatybė vis dar neskelbiama, tačiau manoma, kad tai elnias Rudolfas, įamžintas 1939 m. sukurtoje dainoje.

„Galėjome jį išgelbėti pirmiausiai, nes pastebėjome jo raudoną nosį“, – sako Larsas Sommerhielmas, Norvegijos karalystės karinio jūrų laivo admirolas. – Rudolfas buvo labai pastebimas tarp Atlanto vandenyno bangų, kitų jo kolegų negalėjome laiku pastebėti“.

JAV prezidentas Barakas Obama teigė, kad Rusija dėl šio išpuolio susilauks rimtų sankcijų, t. y. jos gali būti dar labiau sugriežtintos, o tai dar labiau pakenks merdėjančiai Rusijos ekonominei situacijai.

„Šiandien Rusija nuėjo per toli, – sakė jis susirinkusiems žurnalistams. – V. Putinas grasina visoms vaikų viltims ir svajonėms visame pasaulyje. Jis privalo už savo veiksmus atsakyti“.

Kalėdų senelio laidotuves planuojama surengti gruodžio 28 d. Šiaurės ašigalyje. Jo pagerbime turėtų dalyvauti JAV prezidentas Barakas Obama, Didžiosios Britanijos ministras Davidas Cameronas, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande`as ir daugelis kitų įtakingų atstovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)