Naujojo tinklo atsiradimą garantavo praėjusiais metais priimta LRT įstatymo pataisa, suteikusi visuomeniniam transliuotojui atskirą didesnio transliacinio pajėgumo antžeminės skaitmeninės televizijos tinklą, skelbia nacionalinis transliuotojas.

LRT įstatymo pataisa atveria galimybes plėsti ir tobulinti LRT kuriamas programas - esant geresniam finansavimui, visuomeninis transliuotojas naujuoju tinklu galėtų siųsti naujas programas, pavyzdžiui, pradėti transliuoti atskirą programą vaikams, transliuoti HD formatu ir t.t.

„SATV Network“ yra projekto integratorius, organizuojantis tinklo projektavimą, statybą ir eksploataciją bei rūpinsis ir tinklo statybos finansavimu. „Toptronas“ bus atsakingas už skaitmeninių siųstuvų projektų parengimą, montavimą ir priežiūrą. „Bitė Lietuva“ teiks TV programų skirstymo į TV siųstuvus ir kai kurių siųstuvų laikymo savo objektuose paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)