Ši idėja antradienį pristatyta Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybai. Taryba su planais supažindinta uždaroje posėdžio dalyje.

„Mes turime ir turėsime LRT. Vyksta apjungimas, kad visi suprastų, kas yra LRT. O LRT yra didžiausia žiniasklaidos įmonė Lietuvoje su savo trimis televizijomis, trimis radijais, interneto portalu. Tai yra parodymas, kad mūsų daug ir kas mes esame LRT“, – planuojamus pokyčius DELFI komentavo LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

A. Siaurusevičius daugiau įvaizdžio pokyčio detalių ir naujų kanalų pavadinimų kol kas neatskleidžia. DELFI žiniomis, visų LRT priklausančių kanalų pavadinimuose atsiras žodis „LRT“. Pavyzdžiui, „LRT radijas“, „LRT televizija“ ir panašiai.

Su nauju įvaizdžiu planuojama startuoti per Londono Olimpinių žaidynių transliacijas. Planuojama pakeisti ir dabartinius kanalų logotipus. Juos A. Siaurusevičius vadina pasenusiais. Kartu bus atnaujintos kanalų vinjetės. Koks bus naujas LRT logotipas, galima spręsti iš naujojo portalo lrt.lt dizaino.

A. Siaurusevičius atkreipė dėmesį, kad kartais su LRT netapatinama radijo programa „Opus 3” ir kanalas pasauliui „LTV World“. „Tai gimė iš to, kad iš tiesų žmonės susimaišo – kur baigiasi Lietuvos radijas ir kur prasideda LRT. Arba LTV ir LRT. Norime parodyti, kad esame viena didelė šeima su pavadinimu LRT“, – kalbėjo LRT vadovas.

A. Siaurusevičiaus teigimu, žiniasklaidai reikia nuolat atsinaujinti. Pasak jo, apie tai pradėta galvoti dar jam 2008 m. tapus LRT vadovu, tačiau dėl krizės bus įgyvendinta tik dabar. „Reikėjo galvoti, kaip išlikti, o ne kaip atsinaujinti. Galvojame, kad tam ateina pats laikas“, – teigė A. Siaurusevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)