Ministrė pakomentavo situacija po to, kai neseniai keletas žurnalistų viešai prabilo apie grupėje „Balsas.lt leidiniai“ vykdomus pažeidimus bei atlyginimus „vokeliuose“. Pirmasis buvo Ekonomika.lt žurnalistas Marijus Širvinskas, vėliau juo pasekė Lina Pečeliūnienė ir Daiva Šalc, dirbusios „Valstiečių laikraštyje“.

Anot I.Šimonytės, ji paprašė paaiškinimų dėl viešai mestų kaltinimų, kad Vilniaus apskrities VMI vadovas nereagavo į teikiamą informaciją ir nesiėmė jokių veiksmų galimai slepiamiems mokesčiams nustatyti.

„Preliminariai vertindama man pateiktą informaciją, drįstu spėti, kad galbūt kreipimosi metu buvo tikimasi, jog mokesčių bei darbo inspekcijos yra pajėgios išspręsti situaciją be įmonės darbuotojų dalyvavimo, kuris būtų apėmęs raštiškus šios informacijos patvirtinimus ir galbūt kreipimąsi į teisėsaugos institucijas, kurios turėtų galimybę fiksuoti nusikalstamas veikas specialiomis priemonėmis. Susipažinusi su visa informacija, galėsiu pateikti tikslesnį vertinimą”, rašo ministrė.

Ministrė nurodo, kad patys žmonės turėtų aktyviai dalyvauti ir būti pilietiški, nes dėl anonimiškumo „situacija gerės tik labai iš lėto, nes visus sukčiaujančius pagauti netyčia ar operatyvinėmis priemonėmis užtruks daug ilgiau, nei elgiantis pilietiškai ir įsisąmoninus, kad „vokeliai“ apvaginėja visų pirma patį dirbantįjį”.

I.Šimonytė tikisi, kad M.Širvinskas savo teiginių neatsisakys – pagal juos yra pradėtas patikrinimas, „apie kurio rezultatus bus galima kalbėti jį pabaigus.”

Grupei „Balsas.lt leidiniai“ priklauso portalas Balsas.lt, Valstietis.lt, Kasdien.lt, savaitraštis „Balsas.lt savaitė“, „Valstiečių laikraštis“, „Ekonomika.lt“, „Moters savaitė“, mėnesinius žurnalus apie madą ir gyvenimo būdą „Ieva“, „Gala“, „Palmiros žvaigždės“, laikraštis „Akistata“.

100 proc. „Balsas.lt leidiniai“ akcijų priklauso 37 metų amžiaus Liudmilai Ivlevai, kuri taip pat valdo 100 proc. bendrovės „Epasas.lt" akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)