Daina iš 1939 metų Holivudo filmo "Ozo šalies burtininkas" (The Wizard of Oz) gali užimti pirmąją vietą savaitiniame 40 perkamiausių Britanijoje singlų sąraše. Šią poziciją užėmusi melodija tradiciškai leidžiama visa per BBC 1-osios radijo programos muzikinę laidą sekmadienį.

Kai kurie politikai ir visuomenės nariai reikalauja uždrausti šią "nepagarbią" dainą, o BBC nurodė, kad sekmadienį paleis tik jos trumpą ištrauką per žinių laidą, paaiškinant, kodėl ši melodija atsidūrė topo viršūnėje.

"BBC ši kampanija atrodo neskoninga, tačiau nemanome, kad šį įrašą reikėtų uždrausti", - sakoma BBC pranešime.

BBC 1-osios radijo programos kontrolierius Benas Cooperis pripažino, kad sprendimas paleisti ištrauką iš dainos apie "Pamišusią raganą" yra kompromisinis.

"Abiejose tvoros pusėse turi labai sudėtingų ir emocingų argumentų, ir neužmirškime, kad taip pat yra šeima, gedinti mylimo žmogaus, kuris dar nebuvo palaidotas", - sakoma jo pranešime.

Tačiau sprendimas neleisti visos dainos, kitaip nei kitų populiariausių melodijų, išprovokavo kritiką, kad BBC nusileidžia politiniam spaudimui dėl 87 metų buvusios lyderės ir Britanijos konservatorių pažibos, kuri mirė nuo insulto praeitą pirmadienį.

Netgi kai kurie M.Thatcher šalininkai, tarp jų buvusi konservatorių įstatymų leidėja Louise Mensch sakė, kad BBC turėtų paleisti visą dainą.

"Thatcher kovojo už laisvę", - buvusi parlamento narė rašo socialiniame tinkle "Twitter".

Tuo tarpu premjeras Davidas Cameronas penktadienį stengėsi nesivelti į šiuos debatus, visą savaitę mėgindamas rasti vieningą požiūrį į M.Thatcher mirtį ir jos laidotuves ateinantį trečiadienį.

Anksčiau šią savaitę premjeras pareiškė, kad M.Thatcher priešininkų rengtos viešos linksmybės, pasklidus žiniai apie jos mirtį, buvo "neskoningos", o D.Camerono atstovas penktadienį sakė, kad jis nieko nekomentuos dėl dainos apie raganą.

Vicepremjeras Nickas Cleggas, vadovaujantis Liberalų demokratų partijai, argumentavo, kad politikams nedera nurodinėti, ką turi groti BBC, tačiau pažymėjo, kad internete reiškiamas džiaugsmas dėl M.Thatcher mirties jam "visiškai neatrodo gero skonio".

BBC anksčiau uždraudusi leisti kai kurias kitas dainas, įskaitant pankroko grupės "Sex Pistols" dainą "God Save The Queen", kuri buvo išleista 1977 metais, minint karalienės Elizabeth II valdymo sidabrinį jubiliejų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)