Valstybės vadovė išreiškė lūkestį, kad sunkmečiu transliuotojams kainos mažės.

RRT direktoriaus teigimu, tai yra įmanoma. Sprendimus dėl šių kainų numatoma priimti per savaitę, kai bus gauti nepriklausomo naujojo kaštų apskaitos modelio audito duomenys.

"Lietuvos radijo ir televizijos centras yra pripažintas ženklią rinkos galią turinčiu operatoriumi, ir jam taikoma daugybė įpareigojimų, susijusių su skaidrumo, nediskriminavimo, kainų reikalavimais. 2005 metais buvo patvirtintos vadinamosios aukščiausios ribinės kainos, kurių jie negali viršyti, ir jie jų iki šiol neviršija. Tačiau pagal šiuolaikines metodikas yra sudarytas naujas kaštų apskaitos modelis, kuris pagal Elektroninių ryšių įstatymą turi būti audituotas. Taigi dabar vykdomas nepriklausomas auditas", - aiškino T. Barakauskas.

Pasak jo, audito duomenis tikimasi gauti gruodžio 7 dieną. "Modelį mes žinome ir savo preliminarias išvadas turime. Po audito mes praktiškai per savaitę priimsime reikiamus sprendimus. Mes matome galimybę mažėti kainoms", - sakė T. Barakauskas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją