A. Račas antradienio LRT tarybos posėdyje pareiškė nuomonę, kad darbas aktyvioje politikoje esant partijos nariu nėra suderinamas su darbu visuomeninio transliuotojo taryboje.

Jis priminė, kad anksčiau dėl darbo LRT einamų tarybos nario pareigų turėjo atsisakyti laidų vedėja Zita Kelmickaitė, eterio neteko su viena partija rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvavęs Leonidas Donskis. „Kol ponia Audronė yra savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotoja, tai nėra politinė veikla. Kai ji tampa savivaldybės tarybos nare, ji įsitraukia į aktyvią politinę veiklą, tegul ir tiktai Skuode“, - kalbėjo A. Račas.

A. Račo manymu, LRT tarybos pozicija galėtų padėti A. Pitrėnienei priimti teisingus sprendimus.

A.Pitrėnienė: ir savo šeimą įspėsiu

LRT tarybos pirmininkas Dainius Radzevičius siūlė šio klausimo nesvarstyti visai. D. Radzevičiaus teigimu, tarybos nario galimybė likti taryboje nenumatyta pagal kompetenciją. Įstatymas numato, kad tarybos narys netenka įgaliojimų tik miręs ar kai pats atsistatydina.

Įstatyme tenumatyta, kad tarybos narys negali būti politinio asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautojas. Be to, akcentavo D. Radzevičius, tarybos nariai nėra žurnalistai.

Tuo metu A. Pitrėnienė teigė, kad nepriklausydama partijai nebūtų tapusi tarybos nare – ją į LRT tarybą delegavo Seimas. A. Pitrėnienė akcentavo neesanti asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautoja.

„Jeigu man kas atsitiktų, žinokite, kad čia jau man kažkas veikia iš kolegos pusės. Dėl to, kaip citavo pirmininkas, pašalinti (iš pareigų – DELFI) gali tik mirtis. Dėl to, jeigu man kas atsitiks, galvokite, ir savo šeimą įspėsiu dėl šito“, - kalbėjo A. Pitrėnienė, leisdama suprasti, kad galvoje turi A. Račo pasisakymą.

Po tokio pareiškimo taryboje kilus šurmuliui, A. Pitrėnienė patikino, kad tai „visiškai nėra juokinga“.

Ji pridūrė neesanti apsisprendusi, ar bus savivaldybės taryboje. „O gal aš ir trečią mandatą paimsiu ir atiduosiu partijai. O ką, man gaila? Negaila, čia yra mano asmeninis reikalas, tad gal dar pakentėkit ir visiškai nebereikės net galvoti“, - karščiavosi A. Pitrėnienė.

Po ilgų diskusijų taryba balsavo, ar turėtų pareikšti nuomonę A. Pitrėnienės klausimu. Kad LRT taryba pasisakytų šiuo klausimu, tepasisakė vienintelis A. Račas, tad jokių tarybos rekomendacijų A. Pitrėnienė nesulauks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)