Kaip teigia VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis, šiemet pajamas deklaravo 1,45 mln. gyventojų. 418 tūkst. gyventojų deklaravo mokėtiną 406 mln. eurų GPM sumą, o 867 tūkst. gyventojų deklaravo grąžintiną 254 mln. eurų GPM sumą. 847 tūkst. gyventojų jau grąžinta 245 mln. eurų.

VMI primena, kad pasibaigus deklaravimo terminui jau nuo kitos dienos pradedami skaičiuoti delspinigiai – 0,03 proc. per dieną nuo nesumokėtos mokesčio sumos. 47 tūkst. gyventojų papildomai priskaičiuota apie 200 tūkst. eurų delspinigių.

„Gyventojus visada kviečiame nelaukti priminimų ir kaip įmanoma greičiau sumokėti mokesčius. Verta pažymėti, jog mokėtinas mokesčio sumas gyventojai visada gali pasitikrinti prisijungę prie Mano VMI, paspaudę „Mokėtojo kortelė“, – komentuoja M. Endrijaitis, – o jeigu gyventojas turi finansinių sunkumų, jis visada gali kreiptis į VMI dėl mokesčių išdėstymo dalimis patogiu grafiku.“

Apie nesumokėtus mokesčius kiekvienas gyventojas yra informuojamas kiekvienu atveju: gyventojai sulaukia pranešimo per Mano VMI, o nesinaudojantys e. paslaugomis – klasikiniu paštu. Sulaukęs pranešimo apie mokesčių skolą, gyventojas turi 14 kalendorinių dienų sumokėti mokesčius ir apskaičiuotus delspinigius arba, jei turi finansinių sunkumų, kreiptis į VMI dėl mokesčių išdėstymo dalimis.

Jei asmuo po pranešimo ir toliau nesumoka skolos ir nesikreipia į VMI dėl mokestinės paskolos sutarties sudarymo, VMI, įstatymo nustatyta tvarka, turi teisę mokesčius ir susikaupusius delspinigius išieškoti iš mokesčių mokėtojo sąskaitos.

M. Endrijaitis pabrėžia, kad labai svarbu teisingai nurodyti kontaktinius duomenis, kuriais būtų išsiųsta svarbi informacija, o juos pasitikrinti galima Registrų centro internetinėje svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją