Nors šiuo metu dėl koronaviruso lietuviai daugiau keliauja po savo gimtą kraštą, Snieguolė pasakojo Lenkiją nepilnos savaitės atostogoms pasirinkusi, nes prieš trejetą metų turą po Lietuvą jau turėjusi. Nors tada ji daugiau aplankiusi Šiaurę, vykusi į Anykščius, Rokiškį, Biržus, Platelius, tačiau nelikusi be pastabų.

„Buvo gražu, bet truputėlį pasigedau infrastruktūros, kurios norėtųsi per atostogas – patogaus viešbučio ar per programėlę užsisakyti butą miesto centre. Man truputį pritrūko komforto.

O šiemet, kadangi tokia situacija, pasirinkome vykti į Lenkiją, nes greitai reikėjo pakeisti planus, o, kita vertus, norėjome vykti su didesne šeima“, – sakė ji.

Tiesa, Snieguolė prasitarė šią šalį atostogoms pasirinkusi ir vedama smalsumo, mat per Jonines lankėsi mūsų pajūryje, Palangoje, Šventojoje, Kunigiškėse, Nidoje, todėl norėjosi pasižiūrėti ir kokį poilsį prie jūros siūlo mūsų kaimynai lenkai.

Ji pasakojo, kad kelionės metu dvi nakvynes šeima praleido Gdanske, kitas tris – Sopote, tačiau tai tikrai nebuvęs pirmas apsilankymas šiuose miestuose.

„Juose paskutinįsyk gal buvome prieš 10 metų“, – sakė ji ir pridūrė po šios kelionės esanti nuoširdžiai sužavėta pokyčiu, kuris per tą laikotarpį įvyko. Anot jos, minėti miestai labai pasikeitę, juose turistui puikiai paruošta visa reikiama infrastruktūra.

Gdanskas

„Kas mane labai žavėjo, čia yra atstatomi ištisi kvartalai, gatvės atnaujintos.

Kas mūsų šeimą labai žavi, tai sugebėjimas visuomenėje susitarti tarp įvairiausių grupių, kad jei kažkas buvo sugriauta dėl diktatūrų, totalitarizmo, tai atstatykime, kaip buvo. Tai mes tikrai pamatėme“, – teigė ji.

Kitas, anot jos, labai įdomus momentas šioje šalyje, kaip dalijosi įspūdžiais, maisto kultūra.

Moteris teigė, kad tiek Gdanske, tiek Sopote apstu kavinių, kur galima tikrai skaniai pavalgyti.

„Galima atsisėsti restoranėlyje „Petit Paris“, esančiame Sopote, o maisto kainos mus tiesiog šokiravo.

Jeigu gerai atsimenu, užsisakėme jautienos tartarą ir karpačio, eršketo kepsnį, kiaulienos šonkaulius ir litrą namų vyno, nes buvo smalsu paragauti, o už viską sumokėjome, atrodo, 240 zlotų (apie 54 Eur – red.)

Net negalėjome patikėti pamatę tokią kainą. Atrodytų, kad turėtų būti brangiau“, – pavyzdį pateikė ji ir sakė padariusi subjektyvias išvadas, kad maisto kainos kavinėse ir restoranuose Lenkijoje gali būti maždaug trečdaliu mažesnės nei pas mus.

Moteris tikino, kad atostogų metu nesutikusi daug lietuvių, mat dauguma miestuose vaikštančių bei poilsiaujančių – patys lenkai, o lietuvių buvęs vos vienas kitas.

„Bendrai atostogomis tikrai nenusivylėme.

O kadangi turėjome progą palyginti mūsų pajūrį su Lenkijos, tai jeigu būtų ilgasis savaitgalis, aš tikrai mielai vykčiau atgal į Sopotą. Nida – miela ir viskas gerai, bet Lenkijoje viskas solidžiau, stipriau.

Galbūt ir bendravimo kultūra pas juos kitokia, žmonės labiau šypsosi“, – atostogas apibendrino Snieguolė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)