Nakvynės vietų rezervacijų portale Booking.com liepos 11-12 dienai nakvynių Vilniuje dar tikrai galima rasti. Rašoma, kad užimtumas siekia 76 proc. pasiūlos. Stebina ir tai, kad ieškantiems, kur pernakvoti pigiau, vietų, draugiškų piniginėms, tikrai yra, tiesa, tačiau labiau privačiame sektoriuje.

Pigiausia nakvynė, remiantis rezervacijų portalo duomenimis, dviem asmenims minėtą naktį sostinėje kainuotų vos 32 Eur Liepkalnio gatvėje įsikūrusiame hostelyje.

Nors prabangos čia nedaug, o gauti pusryčių galimybės nėra, reikia pripažinti, kad kaina tikrai nesikandžioja. Panašių vietų už panašią kainą – nemažai, tad ieškantiems pigesnės nakvynės pasirinkimo dar tikrai yra.

Kalbant apie prabangesnius viešbučius, nakvynė čia kainuos daugiau.

Kainos nakčiai prasideda nuo maždaug 80 Eur dviem trijų žvaigždžių viešbutyje ir toliau, atitinkamai kylant žvaigždžių skaičiui, didėja.

Populiariausiuose viešbučiuose, tokiuose kaip „Radisson Blu Hotel Lietuva“, „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ ar „Hotel Pacai“, vietų minėtai datai nėra, skelbiama, kad svečių viešbučiai nepriima.

Akį užmetus į „Airbnb“ platformą taip pat matyti, kad norintys dar spėtų užsisakyti nakvynę už patrauklią kainą. Nakvynė mini studijoje Naujamiestyje kainuoja 44 Eur nakčiai.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė komentavo, kad nors mažesniuose viešbučiuose vietų dar yra, turistams bus sunku atvykti dėl Vilniaus oro uosto uždarymo.

„Abejoju, ar kas vyks specialiai iš Kauno“, – svarstė ji.

Evalda Šiškauskienė

Bendrai, kaip tikino, asociacija pati nežino, kuriuose viešbučiuose apsistos delegacijos.

„Viešbučiai yra pasirašę konfidencialumo sutartis, negali komunikuoti, bet bendrai bus ir žurnalistų, patarėjų, apsauga.

Turizmui tai nepatogu, tačiau šaliai – nuostabi reklama. Mūsų biudžetas reklamai metams siekia 5 mln. Eur, kai Estijoje – 26 mln. Eur. Mes dar daug metų nenusipirktume tiek daug žinomumo. Visi tai supranta, neriasi iš kailio ir iškęs visus nepatogumus“, – sakė atstovė.

E. Šiškauskienė kalbėjo, kad, jos manymu, nors Senamiestis bus uždarytas automobiliams, vakarais tomis dienomis mieste turėtų būti daugybė svečių, kurie leis laiką kavinėse.

„Tikimės, kad restoranai lūš nuo žurnalistų ir kitų svečių.

Mane stebina visi, kurie išvažiuoja, aš planuoju vakare eiti į miestą“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją