Tiesa, tie mėsainiai skirti visai šeimai ir jame patiekiamas kotletas sveria visą kilogramą, tačiau 30 eurų išties įspūdinga suma.

Apartamentų nuoma

Nakvynę Palangoje galima rasti ir neužsisakius viešbučio, ir nesinaudojant rezervavimo sistema booking.com. Tereikia pasivaikščioti aplink miesto turgų.

Štai, netoli senosios Palangos autobusų stoties stoviniuojančios dvi moteriškės laiko daug žadantį lapelį su užrašu: „Apartamentų nuoma“.

„Čia pat, prie turgaus, tokia ponia nuomoja puikius apartamentus už 40 eurų. Ten gali pernakvoti keturi žmonės. O prie buvusios „Birutės“ kavinės yra geras butas tik už 30 eurų. Bet paskubėkite, penktadienį šeštadienį jau pabrangs iki 60 eurų“, – apsispręsti ragino „Palangos močiutės“.

Kuo toliau jūra, tuo pigiau

Prie parduotuvės netoli bažnyčios braškes pardavinėjantis Kazimieras iš Šiaulių sakė, kad apie jį DELFI jau rašė.

„Tai buvo prieš kelias savaites, kai kilogramas braškių kainavo 3,5 euro. Dabar – 50 centų brangesnės“, – sakė šiaulietis.

Jis paaiškino, kad tai – vėlyvosios uogos, jų auginama mažai, kad neužgožtų kitų sodo ir miško gėrybių. Nes šiuo metu jau turi pasirodyti mėlynės, vyšnios.

„Užtat visuomet paduodu šviežias. Anksti ryte, apie 5 valandą, ateina skynėjai, o jau 7 valandą išvažiuoju į Palangą. Per dieną visas išperka. Gal tik vieną kartą kokius du tris kilogramus parsivežiau“, – sakė Kazimieras.

Tačiau kuo arčiau turgaus, tuo braškės pigesnės – 3,90 eurų už kilogramą.

Beje, netoli turgaus net ir rūkytos žuvys pigesnės.

Netoli Palangos turgaus rūkytas žuvis kioske pardavinėjanti Genutė pasigyrė, kad iki pietų pavyko parduoti net keturis ungurius.

„Visi pirkėjai lietuviai. Beje, unguriai beveik nepabrango įvedus eurą. Dabar jie kainuoja 42 eurus, seniau – apie 130 litų. Va, šitas 800 gramų sveriantis gražuolis kainuoja 33 eurus. J. Basanavičiaus gatvėje rūkytos žuvys pardavinėjamos vienetais, o mes parduodame kilogramais. Bet eurais išeina tiek pat“, – skaičiavo rūkytą žuvį ant svarstyklių padėjusi Genutė.

Turgus – dar ne paskutinis taškas. Čia esančiame grožio salone vyras apsikirpti gali už 7 eurus. Užtat nepatingėjus nueiti dar toliau į rytus, kitapus Liepojos gatvės daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose, netoli stačiatikių cerkvės, įsikūrusioje kirpykloje ta pati paslauga kainuoja 6 eurus. Nors pavasarį kainavo euru pigiau – 5 eurus.

Ekskursijos kaina – 3 eurai

Yra paslaugų, kurioms geografinė padėtis neturi įtakos. Tai riedžių, elektrinių dviračių ar volomobilių nuoma. Valanda pasivažinėjimo riedžiais kainuoja 15 eurų. Jei kam nors tokia suma yra per didelė, leidžiama važinėtis tik pusvalandį. Už 10 eurų.

Jei kam nors ir tai per brangu, galima rinktis keturių ratų velomobilį, su kuriuo valandą linksmai pasivažinėsite sumokėję 8 eurus.

O, jei ir tokia suma per didelė, galima sėsti į elektrinį traukinuką ir visą Palangą apvažiuoti sumokėjus 3 eurus.

Bet prireikus nuvažiuoti kur nors toliau, nuolaidų nesitikėkite. Kelionė taksi iš Palangos centro į oro uostą, kuris nutolęs tik 7 kilometrus, – 10 eurų. Į Klaipėdą galima važiuoti už 25 eurus.

Tačiau nereikia piktintis. Yra ir kitas būdas keliauti – maršrutiniai autobusai. Jie į Klaipėdą važiuoja kas pusvalandį, ir kelionės tekainuoja 1,4 euro. Tiesa, reikės tolokai eiti iki naujosios autobusų stoties.

Ledų fenomenas

Centrinės promenados šurmulys turi savo kainą. Šio sezono naujiena – 4 eurus kainuojantys naminiai ledai su uogomis šviežiai keptuose vafliukuose iki šiol nepraranda populiarumo. Smaližiai pasiryžę gardėsio laukti ilgoje eilėje valandą ar ilgiau. O eilė, nusidriekusi iki gatvės vidurio, netrumpėja ištisą dieną. Vakare ji net pailgėja.

Kitoje gatvės pusėje kai kas susigundo išbandyti Kangalo žuvelių atliekamą pedikiūrą. Procedūros kaina – 8 eurai. Tereikia įmerkti kojas į akvariumą ir pasėdėti 15 minučių. Tačiau meškerioti „kosmetologes“ draudžiama.

Norintieji pasipuošti laikinomis tatuiruotėmis turės sumokėti nuo 1 iki 3 eurų, o norintieji asmeninio portreto turėtų susitaikyti su mintimi, kad teks atsisveikinti su gerokai didesne suma – nuo 30 iki 70 eurų.

Paplūdimio atributas

Paplūdimyje taip pat verda savas gyvenimas. Galima tiesiog gulėti ant smėlio ir degintis, galima gurkšnoti atsineštą alų ir rizikuoti sulaukti baudos, galima svaigintis paplūdimio kavinėse. Kol jose dar leidžiama prekiauti silpnais alkoholiniais gėrimais.

Paplūdimyje galima išsinuomoti ir gultą. Paslaugos kaina – vienas euras už valandą. Jei visai dienai – 4 eurai.

Tačiau Palangos neįmanoma įsivaizduoti be paplūdimio smėliu zujančių jaunuolių su šaltkrepšiais.

„Kepta duona! Karšti čeburekai!“ – šaukia visa gerkle tarp poilsiautojų bėgiojantys ir smėlį ant galvų krečiantys pikti berniokai. Tų patiekalų kainos identiškos – po 1,8 euro.

„Tik penkta tokia diena šią vasarą, kai prie jūros šilta ir daug žmonių. O jau liepos 20-a, daugiau nei pusė vasaros praėjo“, – liūdnai atsiduso į jūrą žvelgdamas vandens motociklus vasarotojams nuomojantis Tomas.

10 minučių pasiplaukiojimo vandens motociklu kainuoja 30 eurų.

Norintieji paplaukioti ant pripučiamo plausto turi sumokėti 6 eurus.

„Tai tikrai labai pigu. Turkijoje tokia pati paslauga 10 eurų kainuoja“, – sakė Tomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)