„Luminor“ banko Mažmeninės bankininkystės vadovas Edvinas Jurevičius sako dažnai nustembantis dėl vis dar sklandančių iš piršto laužtų teorijų apie būsto finansavimą ir paskolų suteikimo procesą.

„Viena iš dažniausiai sutinkamų baimių yra ta, kad paskolos suteikimo procesas sudėtingas, reikalaujantis ypatingų finansinių žinių. Realybėje banko darbuotojai klientą lydi nuo proceso pradžios iki pabaigos ir kiekvienam žingsnyje paaiškina bei pataria, kokius veiksmus jis turi atlikti“, – pasakoja E. Jurevičius.

Anot jo, taip pat dažnai pasitaiko klausimas apie galimybę gauti paskolą būstui įsigyti nesusituokusiems asmenims.

„Klientai iki šiol mano, jog tik susituokę asmenys gali kartu kreiptis į banką paskolos, tačiau mes taikome praktiką, jog klientams užtenka vesti bendrą ūkį – t.y. gyventi ar siekti gyventi kartu nesusituokus, kad jie galėtų kartu gauti paskolą turtui įsigyti“, – sako „Luminor“ banko Mažmeninės bankininkystės vadovas.

Dar viena grupė dažnai pasitaikančių klausimų – galimybė gauti būsto paskolą vykdant individualią veiklą ar pajamas gaunant užsienyje. Žmonės klausia apie banko keliamus reikalavimus ir dokumentus.

Banko Mažmeninės bankininkystės vadovui susidaro įspūdis, jog vis daugiau žmonių gauna pajamų iš individualios veiklos, kuri gyvenime atsirado pandemijos metu, kai apribojus judėjimą ir kontaktus, daugiau laiko buvo leidžiama namuose ir atsirado palankios sąlygas užsiimti papildomomis veiklomis. Laikui bėgant, pajamos iš papildomos veiklos pradėjo darytis didesnės, todėl norėdami pasiskolinti didesnę kredito sumą, į banką kreipiasi žmonės, kurie turi kelių rūšių pajamas.

Bankininkai atkreipia dėmesį, jog įvairiose konsultacijoms skirtose grupėse socialiniuose tinkluose galima rasti ir realybės neatitinkančios informacijos, dėl to ragina konsultuotis su profesionalais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją