13
Kitas

6) Sėkmingi žmonės skaito

Sekmadienis – liūdna įžangą į ateinančią darbo savaitę. Vien nuo minties apie slogų pirmadienio rytą iki gyvo kaulo įgrisusiame biure visu svoriu užgula žodžiais sunkiai nusakomas liūdesys. Sekmadienis taip pat yra ta diena, kai į galvą pradeda lįsti įkyrios mintys apie ateinančios savaitės darbus, nebaigtus reikalus, į nugarą alsuojančius terminus ir nuobodžius projektus.

Net jeigu mylite savo darbą ir dažniausiai į jį einate su džiaugsmu, „sekmadieniais tikrai nesunku pajusti šiokį tokį liūdesį ir lengvą stresą, susijusį su netrukus neišvengiamai prasidėsiančia darbo savaite“, knygoje „What The Most Successful People Do On the Weekend“ rašo jos autorė Laura Vanderkam.

Štai ką sekmadienio vakarais veikia sėkmės lydimi žmonės:

1) Sėkimės lydimi žmonės sekmadienį prasmingai leidžia laiką su šeima, bičiuliais ir brangiausiais asmenimis. Sėkmės lydimi žmonės puikiai supranta, kad darbo dienomis jiems greičiausiai pritrūks laiko tokioms akimirkoms, todėl savaitgaliais neabejotinai stengiasi atsikvėpti, komentuoja knygos „The Wall Street Professuonal‘s Survival Guide“ autorius ir konsultantas karjeros klausimais Roy Cohenas. Trumpiau tariant, sėkmingi žmonės sekmadienio vakarą leidžia su mylimiausiais žmonėmis.

2) Sėkmingi žmonės sekmadienio vakarais veikia ką nors smagaus. „Tokia veikla gali būti itin svarbi. Pramogos sekmadienio vakarą tarsi prailgina savaitgalį, mintys sukasi apie pramogas, o ne apie besiartinantį pirmadienio rytą. Svarbiausia neperlenkti lazdos ir neužsimiršti, kad šiandien ne penktadienis. L. Vanderkam cituoja bibliotekininkę Caitlin Andrews, kuri pasakoja, kad jos giminės kiekvieną sekmadienio vakarą renkasi vakarienės – kiekvieną savaitę jie eina vis į kitus šeimos namus. „Ši tradicija padeda išvengti sekmadieninio slogučio“, – tvirtina bibliotekininkė. Sekmadienio vakaro pramogoms taip pat kuo puikiausiais tinka kinas, SPA malonumai, stalo žaidimai ar paprasčiausias pasivaikščiojimas po miestą ar parką.

3) Sėkmingi žmonės sekmadienį pasiruošia ateinančios savaitės darbų planą. Nemažai sėkmės lydimų žmonių sekmadienio vakarą peržvelgia ateinančios savaitės kalendorių, aiškiai įvardija tikslus, peržiūri terminus, teigia karjeros konsultantė Marsha Egan. Svarbiausia, kad šis procesas nekeltų streso.

4) Sėkmingi žmonės sportuoja. Eikite pasivaikščioti, žaiskite tenisą, apsilankykite sporto salėje, pataria M. Egan. L. Vanderkam savo knygoje rašo, kad realybės šuo prodiuserė Aliza Rosen kiekvieną sekmadienio pavakarę užsiiminėja joga. „Tai puikus būdas iš organizmo pašalinti toksinus ir pasiruošti pirmadieniui“, – teigia garsi moteris.

5) Sėkmingi žmonės maitinasi sveikai. Nors sekmadienį ir labai norisi išlenkti vieną ar dvi taures mėgstamo vyno, Joyce‘as Marteris iš „Urban Balance“ teigia, kad alkoholis – depresiją sukeliantis veiksnys, pirmadienio rytą iš jūsų atimsiantis taip reikalingą energiją ir žvalumą. Geriau pasigaminkite gardžią ir sveiką vakarienę, išgerkite puodelį žolelių arbatos.

13
Kitas

6) Sėkmingi žmonės skaito

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)