„Kaip pamatėme, kad yra Europos Komisijos direktorato pažyma, kuri sako, kad yra leidžiama Rusijos Federacijos ir Europos Sąjungos dvišalės derybos, tai reiškia, kad kiekviena šalis derėsis dėl Rusijos embargo, dėl maisto produktų, pieno, mėsos tam tikrų pozicijų atidarymo, tada iškilo klausimas: Europos Sąjunga – tai vieninga sąjunga?“ – laidoje „Aktualioji valanda“ pirmadienį kalbėjo A. Stančikas.

Pasak jo, šiandien Europa tarsi atsisako savo pagrindinio principo – vieningumo.

Lietuva ko gero ryškiausiai pasisakė prieš Rusijos vedamą politiką ir ko gero šitas embargas Lietuvai gali tęstis kur kas ilgiau nei kitoms Europos Sąjungoms valstybėms“, - kalbėjo A. Stančikas.

Jis visgi nurodė, kad eurokomisaro V. Andriukaičio tiesiogiai niekas nekaltina, nes minėtas sprendimas yra viso EK direktorato, tačiau, kadangi V. Andriukaitis yra eurokomisaras iš Lietuvos, tai jam ir buvo išreikštos abejonės, kodėl taip atsitiko. Tokiu EK sprendimu, anot A. Stančiko, atsiranda priešprieša tarp pačių ES valstybių.

„Kaip taip atsitiko, kad šiandien Europos valstybės derasi atskirai? Arba tos pozicijos atidaromos visai sąjungai, arba tas procesas tęsiasi. Dabar Rusija pasirinko gerą taktiką – skaldyk ir valdyk“, - sakė A. Stančikas.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.