Pasak prekybos centrų, pirkimo tendencijos liudija, kad pirkėjai labai išsiilgę pirmųjų pavasarinių daržovių, nepaisant to, kad kainos yra dešimtadaliu išaugusios.

Anot įmonės „Kietaviškių gausa“ atstovų, prieš savaitę iš šiltnamių iškeliavo pirmieji ilgavaisiai agurkai ir kasdien jų priskinama vis daugiau. Teigiama, kad per patį augimo piką iš šiltnamių Kietaviškėse iškeliaus iki 30 t ilgavaisių agurkų.

Pasak augintojų, konkuruoti su atvežtine produkcija – nelengva, tačiau vartotojas esą turėtų rinktis vietinį produktą.

„Mes sugebame produkciją patiekti tą pačią dieną (...), tuo tarpu iš tolimų šalių agurkai ir pomidorai vežami tūkstančius kilometrų ir jie tikrai praranda šviežumą“, – mano įmonės „Kietaviškių gausa“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila.

Pasak didžiųjų prekybos centrų atstovų, nors ilgavaisiais agurkais prekiaujama dar tik apie savaitę, kasdien jų nuperkama vis daugiau.

Augintojai deklaruoja, kad jų produkcijos kaina tokia pati, kaip ir pernai, tačiau prekybos centrai teigia priešingai – esą pirmieji agurkai, palyginti su pernai metais, dėl naujos pakuotės brangesni dešimtadaliu. Prekybos centruose kilogramas agurkų kainuoja nuo 3,30 euro iki 4 eurų.

Tikimasi, kad antroje kovo mėnesio pusėje prekybos centrus pasieks ir pirmieji trumpavaisiai agurkai, o po kelių mėnesių – ir pomidorai.

Pasak augintojų, pirmasis derlius bus skinamas iki birželio pabaigos arba šiek tiek vėliau, o antrasis prasidės rugpjūčio viduryje ir, jei pavyks šiltnamių modernizacija, agurkų užteks iki pat žiemos švenčių.