Airijos maisto saugos agentūra (FSAI) teigia, jog mėsa, kurios sudėtyje aptikta „arklių DNR“ ir kuria prekiauta parduotuvėse Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje, atkeliavo iš dviejų Airijos mėsos perdirbimo gamyklų – „Liffey Meats“ir „Silvercrest Foods“ bei „Dalepak Hambleton“ bendrovės, veikiančiuos Jungtinės Karalystės Šiaurės Jorkšyro grafystėje.

Maisto kokybės standartų agentūra, bendradarbiauti su Airijos pareigūnais, tvirtina, jog arkliena daugiausia prekiauta Britanijos teritorijoje. Agentūros atstovas sakė: „Kol kas nemanoma, jog tai kelia pavojų žmonių sveikatai“.

„Žinome apie vykstantį tyrimą, aiškinamės, kodėl ir kaip maisto gaminiuose atsirado arklienos“, - paaiškino neįvardytas atstovas.
Iš viso specialistai tyrė daugiau nei 27 jautienos produktus. Dešimtyje iš jų buvo aptikta arklienos, o net 23-iuose –kiaulienos.
„Tesco“ buvo informuoti trečiadienį. Laikinai nutraukta prekyba maisto produktais, pagamintais minėtose bendrovėse, sakė prekybos tinklo atstovas Timas Smithas.

„Tai, kad produktų, kuriais prekiaujame, sudėtyje yra neteisėtos mėsos, yra labai rimta. Suprantame, kad daugumą mūsų klientų ši žinia sukrės, labai atsiprašome už patirtą stresą“, - sakė T. Smithas.

FSAI tyrimo metu taip pat nustatyta, jog arklių DNR rasta ir kituose žaliuose produktuose. Kai kurie iš jų buvo atsivežti iš Nyderlandų ir Ispanijos.

DELFI primena, kad sukčiavimo atvejų, kai vietoj jautienos dedama kita mėsa, pasitaiko neretai. Neseniai kilo skandalas dėl dažytos kiaulienos, kurios dideli kiekiai buvo parduoti Švedijoje, maža dalis galėjo atsidurti ir Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)