Lietuviškų braškių vyraujanti kaina – 8 eurai už kilogramą, belgiškos ir ispaniškos braškės kainuoja apie 3 eurus už kilogramą. Lietuviškos braškės kol kas pasiekiamos tik didesnėse turgavietėse ir jų auginimo vietose.

Pagrindinis pirkėjų turguje klausimas yra susijęs su tręšimu. Teiraujamasi, koks kiekis trąšų naudotas, ar galės siūlomas uogas valgyti vaikai. Rečiau pirkėjai domisi parduodamų braškių veislėmis. Paragauti taip pat nedaugelis pageidauja, tik paklausia, ar uogos skanios.

Kaip prasitaria kai kurie pardavėjai, braškių sunokimo piko ir kiek mažesnių jų kainų tikimasi jau kitą savaitę. Ties, ir tuo metu jų kaina neturėtų nukristi mažiau nei 2,4 euro už kilogramą šių uogų.

Gegužę žmonių susidomėjimas braškėmis po truputėlį pradeda augti, tačiau daugiausia jų parduodama birželį ir liepą. Šiuo metu prekybos tinkluose braškių kilogramas kainuoja apie

Braškes mėgstantys ir nesantys joms alergiški žmonės vertina ne tik jų skonį, tačiau ir kitokią naudą. Teigiama, kad braškėse yra žmogaus organizmui būtinų mineralų – geležies ir kalio. Taip pat natūralių antioksidantų, kurie saugo nuo širdies ligų ir vėžinių susirgimų, o siekiantys sulieknėti neabejotinai rastų ne vieną braškių dietą.