O Varčios miške vos spėjus nutiesti daugiau nei puskilometrį tvoros, ji buvo nuardyta.

Europos Sąjunga neskyrė finansavimo, kurio buvo tikėtasi, tvoros statybai. Šiuo metu paliksime 10 kilometrų tvoros nuo Alovės sankryžos link Kalesninkų ir tęsis iki Jociūnų“, – sakė Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Romas Černius.

Dušnionių girininkijos girininkas Algimantas Valūnas piktinosi, kad nutiestos tvoros atkarpos pridarė daugiau žalos gamtai ir nuostolių valstybei, nei davė naudos.

„Pastatyta tvora yra niekinė, jos viela plona. Tvoros buvo nutiestos ir per žvėrių takus. Teko matyti, kaip elniai, norėdami sugrįžti į savo tvirtoves, šokinėja per tvoras. Pabaidyti šernai per jas lekia kiaurai, pralenda pro apačią. Kaip migravo tie šernai, taip ir migruoja. Šiuo metu miške šernų knibždėlynas“, – pasakojo girininkas.

Veterinarijos tarnybos vadovas tikino, kad tai niekuo nepagrįsti paistalai. Esą šernai negali pralįsti pro tvoros apačią vien dėl to, kad kas keletas centimetrų tvora yra susmaigstyta smaigais į žemę.

Paklaustas, ar vis dar mano, kad tvora turėjo kokios nors naudos dėl šernų migravimo, R. Černius tikino tuo net neabejojantis.