Vaisių augintojai skundžiasi, kad vagysčių labai padaugėjo – tiesiai nuo medžių nuskinama tūkstančius kilogramų apelsinų, pavagiami įrankiai, netgi metaliniai vartai ir aviliai.

„Visada pasitaikydavo vagysčių, bet tik ne tokių ekstremalių atvejų“, – teigė 49-erių R. Boixas. Jis toliau darbuojasi savo lauke su penkiais darbininkais, tik nebegali pasisamdyti sargų, nes po nedidelį Cheste miestelį pasklido gandas apie nušautą jo sargą.

2012 m. nusikalstamumas Ispanijoje šiek tiek sumažėjo, bet nuo 2008 m., kai prasidėjo ekonominė krizė, padaugėjo vagysčių. Oficialiais duomenimis, vien pernai įsilaužimų padaugėjo 25 proc.

Po du dešimtmečius trukusio ekonominio kilimo prasidėjusi ir užsitęsusi recesija, didžiulis nedarbas prislėgė žemės ūkiu besiverčiančius gyventojus.

Ūkių vagys pasidarė gudresni, įsitaisė nelegalius sandėlius, įsteigė ištisus tinklus, kurie pardavinėja įrankius vietinėms parduotuvėms, sulčių gamintojams ar tiesiog į metalo laužą.

„Ištikus krizei žmonėms reikia valgyti, jie griebiasi ko išmanydami“, – teigė R. Boixas. Jo sargo žudiko dar nesugavo.

Jo apelsinų vagis surado, tačiau jie neturėjo pinigų, tad galiausiai atsipirko nedidele bauda.

Nors valstybė skyrė daugiau policijos patrulių, gyventojai nesijaučia apsaugoti nuo nusikaltėlių.

Galiausiai, R. Boixo teigimu, iš kur žinoti, kad žmogus, vidurį baltos dienos skinantis ir kraunantį į priekabą vaisius, yra vagis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)