„Tokio dydžio moliūgas užaugo be jokių trąšų ar chemikalų, gerdamas tik lietaus vandenį. Nieko specialaus nedariau, kad užauginčiau rekordininką“, - sako didžiausią moliūgą šiais metais užauginęs Tomas Dambrauskis iš Skėmių kaimo, Radviliškio rajono.

Sveriant moliūgą rekordininką, teko paplušėti net keturiems vyrams, vos užkėlusiems 120,8 kg ir 2,36 m skersmens milžiną ant svarstyklių.

Radviliškio rajone žemė moliūgams yra ypač palanki, nes antrąją vietą užėmęs ir nuo rekordininko nedaug atsilikęs 2 vietos laimėtojas atkeliavo iš to paties Radviliškio rajono.

Ūkininkės Vilmos Motekaitienės išaugintas moliūgas svėrė 100,6 kilogramo, o dydžiu beveik nenusileido nugalėtojui – jo skersmuo siekė 2,32 metro.

Trečioji vieta atiteko 77,4 kilogramo svorio moliūgo savininkui Adui Marčiulynui iš Alytaus. „Numetė svorio“, - juokavo trečiosios vietos laimėtojas, tikėjęsis, kad jo augintinis svers bent 80 kg.
Didžiausius moliūgus Lietuvoje jau ketvirtus metus iš eilės rinko prekybos centras „Maxima“.

Moliūgus į konkursą šiemet registravo gyventojai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių: Vilniaus, Trakų, Kauno, Klaipėdos, Kėdainių, Rokiškio, Panevėžio, Raseinių, Molėtų, Širvintų, Ukmergės, Vilkaviškio, Jonavos, Šakių, Kazlų rūdos ir daugelio kitų.

Mažiausiais užregistruotas moliūgas – 6 kg iš Zarasų. Šių metų „Maximaliausio Lietuvos moliūgo“ rikimuose dalyvavę moliūgai bus paaukoti Kauno zoologijos sodo gyvūnams, rašoma „Maxima“ pranešime spaudai.

Prieš pora metų konkurse buvo pasiektas šalies rekordas, užfiksuotas rekordų agentūros „Factum“: 158 kg masės, 280 cm apimties moliūgas, užaugintas Povilo Patumsio iš Liepdegių kaimo, Anykščių rajono, buvo pripažintas didžiausiu užaugintu šalyje ir jam suteiktas oficialus rekordininko titulas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)