„Tokių draudimų buvo galima tikėtis, nes pirmoji buvo Lenkija, kai jos produkcijos atsisakė Rusija, todėl mes manėme, kad logiškai ir kitoms šalims tokios sankcijos gali būti uždėtos. Visi suprantame, kad ne apie kokybinius reikalavimus ar maisto saugą kalbame, tai politizuotas sprendimas“, - BNS sakė L.Grybauskaitė.

Jos teigimu, sunku pasakyti, kokių nuostolių ar praradimų patirs augintojai bei eksportuotojai, tačiau aišku, kad bus iškraipyta visa rinka.

„Verslininkai visada mąsto ir planuoja, kad kažkas gali atsitikti nenumatyta. Rusija yra didelė rinka ir suvartodavo didelį kiekį vaisių, daržovių, bet dabar taip staiga atrasti vietą, kur jas padėti, nėra lengva. Nuostolių tikrai patirsime“, - kalbėjo L.Grybauskaitė.

Ji pabrėžė, kad pastaruoju metu Lietuvos ūkininkai jau buvo įsitvirtinę Rusijos rinkoje, o daugiau jie eksportuoja bulves, morkas ir svogūnus.

Trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vieneriems metams uždraudė ar apribojo žemės ūkio produkcijos, žaliavų ir maisto produktų importą iš šalių, taikančių sankcijas Rusijai. Tačiau konkrečių produktų sąrašas kol kas nėra paskelbtas. Nuo rugpjūčio 1 dienos Rusija uždraudė vaisių importą iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)