„Visą laiką buvo, kad referendumas kainuoja ir tą sąskaitą reikia apmokėti. Šiandien Vyriausybė priėmė teigiamą sprendimą VRK teikimu“, - kalbėjo Vyriausybei pateikęs VRK prašymą Teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Paklaustas, ar peržiūrint VRK skaičiavimus nebuvo galvota sumažinti prašomą sumą, ministras teigė: „Paskaičiavimai atlikti preciziškai, aš neturėjau ką ir kur pridurti, nes viskas atlikta pagal įstatymą“.

Komentuoti, kam papildomų lėšų VRK reikia organizuojant referendumą, kai kartu vyksta ir Seimo rinkimai, R. Šimašius atsisakė ir pasiūlė kreiptis į VRK.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė taip pat teigė, kad VRK prašymas skirti beveik 2 mln. litų referendumo organizavimui yra pagrįstas.

„Sumos buvo įvertintos kartu su rinkimų komisija. Kol nebuvo priimtas įstatymas, kad referendumas vyks kartu su Seimo rinkimais, tai grėsė ir daug didesnės išlaidos, nes referendumo organizavimas atskirai būtų kainavęs kone dvigubai daugiau. Dabar kadangi referendumas vyks kartu su rinkimais, tos išlaidos yra įvertintos, peržiūrėtos ir yra pakankamai pagrįstos“, - teigė ministrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)