Sąjungos atstovas Volkeris Schmidtas Roy pabrėžė, kad sausio 4 dieną parašai bus perduoti Lenkijos ambasadai Berlyne. Anot jo, tai ne šiaip sau protesto akcija. AFLUM aktyvistai taip išreiškia savo prieštaravimus, remdamiesi strategine ekologine kontrole, kuri neapsiriboja Vokietijos teritorija.

Kaip pavyzdį V. Schmidtas Roy pateikė faktą, jog Lenkijoje netgi nėra branduolinėms atliekoms tinkamos saugyklos, o valdžia tikisi, kad jos prireiks nuo pirmosios atominės elektrinės darbo pradžios praėjus trims ar keturiems dešimtmečiams. Nepasitenkinimą kelia ir pernelyg menka atsakomybė, kurią prisiima Lenkijos atominių elektrinių operatoriai.

Anksčiau nepasitenkinimą Lenkijos planais plėtoti atominę energetiką išreiškė Brandenburgo ir Meklenburgo-Pomeranijos vyriausybės. Pačioje Vokietijoje 2011 metų vasarą buvo priimtas sprendimas iki 2022 metų uždaryti visas atomines elektrines ir pamažu pereiti prie atsinaujinančių energijos šaltinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją